Λιανεμπόριο: Έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων

04.04.2021 / 14:44
Óôéãìéüôõðá áðü ôï êÝíôñï ôçò ÁèÞíáò, åíþ ôï 3ï lockdown Ý÷åé ðáñáôáèåß ìå áõóôçñïðïßçóç ôùí ìÝôñùí êõêëïöïñßáò, ãéá ôçí áíá÷áßôçóç ôçò äéáóðïñÜò ôçò ðáíäçìßáò covid19, ÊõñéáêÞ 7 Ìáñôßïõ 2021(EUROKINISSI/ÂÁÓÉËÇÓ ÑÅÌÐÁÐÇÓ)

Εκκληση προς τους πολίτες να τηρούν με συνέπεια και αυστηρότητα τα μέτρα ατομικής προφύλαξης και κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενόψει του ανοίγματος των δραστηριοτήτων, απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Μάλιστα, το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του ΔΣ του ΙΣΑ, όπου τα μέλη του επεσήμαναν την κρισιμότητα της κατάστασης και κάλεσαν τόσο τους πολίτες όσο και την πολιτεία να διασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για μία ασφαλή, σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να καταστεί ισχυρό απέναντι στις υγειονομικές απειλές.

click4more: Στα χέρια του Μητσοτάκη η απόφαση για το λιανεμπόριο στην Πάτρα – Όλα δείχνουν οικονομική βοήθεια

«Αυτήν την ώρα η ατομική ευθύνη του πολίτη έχει καθοριστική σημασία για την προστασία, τόσο τη δική του όσο και της κοινωνίας. Είναι στο χέρι όλων μας να επιστρέψουμε με ασφάλεια στη κανονικότητα και να πάρουμε πίσω τη ζωή μας», σχολίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρέπει να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς έχει μεγάλη σημασία η στρατηγική και μακροπρόθεσμη προοπτική που θα το καταστήσει ισχυρό, απέναντι σε κάθε τωρινή ή μελλοντική απειλή. «Μόνο έτσι θα αποτραπεί μία νέα αιμορραγία του άξιου ιατρικού επιστημονικού προσωπικού μας προς το εξωτερικό, που θα αποδυναμώσει περαιτέρω υγειονομικά τη χώρα μας», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα