Λευκορωσία: Θα φιλοξενήσει ρωσικά πυρηνικά όπλα ως απάντηση στις πιέσεις του ΝΑΤΟ

28.03.2023 / 14:20
25321436

Σύμφωνα με το λευκορωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η χώρα ενισχύει τις δυνατότητές της στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας.

ΗΛευκορωσία αποφάσισε να φιλοξενήσει ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Επί χρόνια, η χώρα δεχόταν πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της, για να αλλάξει την πολιτική και γεωπολιτική κατεύθυνσή της.

Το Σάββατο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η Μόσχα θα επιδιώξει στο μέλλον να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη γειτονική της Λευκορωσία, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με τη Δύση.

Το λευκορωσικό υπουργείο Εξωτερικών δικαιολόγησε την απόφαση της χώρας να συνεργαστεί με τη Ρωσία με σημερινή δήλωσή του, στην οποία υπογραμμίζει πως το Μινσκ ενεργεί για να προστατευθεί από τη Δύση. «Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, η Δημοκρατία της Λευκορωσίας δεχόταν άνευ προηγουμένου πολιτική, οικονομική και επικοινωνιακή πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, καθώς και από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρεται στη δήλωση.

«Μπροστά σ’ αυτές τις συνθήκες και τις θεμιτές ανησυχίες και κινδύνους στη σφαίρα της εθνικής ασφάλειας που προκύπτουν από αυτές, η Λευκορωσία είναι αναγκασμένη να απαντήσει ενισχύοντας τις δυνατότητές της στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας».

Το Μινσκ υποστηρίζει πως τα ρωσικά πυρηνικά σχέδια δεν αντιβαίνουν στις διεθνείς συμφωνίες για τη μη διάδοση των πυρηνικών, καθώς η ίδια η Λευκορωσία δε θα ελέγχει τα όπλα αυτά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα