Λευκές σελίδες: Γράψε την ιστορία σου

29.01.2023 / 9:00
A book open to an empty page on a white background

Σε μια κοινωνία που έχει μάθει να λειτουργεί βιαστικά και να αποδέχεται ή να απορρίπτει ανθρώπους, ιδέες, καταστάσεις με γερά εδραιωμένα στερεοτυπικά κριτήρια, οι εκδ. Ψυχογιός ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, εγκαινιάζοντας τη διαδικτυακή καμπάνια Μαζί για έναν κόσμο «χωρίς εξώφυλλα». Στόχος της ενέργειας αυτής ήταν να καταδειχθεί, με εργαλείο το βιβλίο, ότι κάθε ένας και κάθε τι χρειάζονται λίγο από τον χρόνο και το ενδιαφέρον μας για να τα καταλάβουμε στην ουσία τους, αντί να τα προσπεράσουμε με βάση μια επιφανειακή εντύπωση, καταφεύγοντας σε κάθε είδους αυτοματισμούς και ανέξοδες κατηγοριοποιήσεις. Σήμερα λοιπόν, οι εκδόσεις Ψυχογιός απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα στο κοινό να καταθέσει τη δική του προσωπική εμπειρία, να μοιραστεί τη δική του ιστορία για εκείνη τη φορά που η εξωτερική εμφάνιση, το φύλο, οι σεξουαλικές προτιμήσεις, η καταγωγή, η θρησκεία ή ό,τι άλλο μας συναποτελεί στάθηκε αρκετό για να μας απορρίψουν. Ή, υποσυνείδητα, για να το κάνουμε κι εμείς οι ίδιοι.

Καθένας και καθεμία μπορεί να μπει στο «Χωρίς εξώφυλλα» και να αφήσει εκεί, ανώνυμα ή με ψευδώνυμο, τη δική του ιστορία, τη διήγηση του προσωπικού του βιώματος.

Την ιστορία που θέλει να μοιραστεί και να ακουστεί.

Όλες οι ιστορίες που θα συγκεντρωθούν, θα εκδοθούν σε ένα βιβλίο «Χωρίς εξώφυλλο», το οποίο θα αναλάβει παράλληλα ένα εξίσου σημαντικό έργο: τη στήριξη του έργου του περιοδικού δρόμου σχεδία. Έτσι, όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου, μαζί με ένα ακόμα ποσό που θα διατεθεί από τις εκδ. Ψυχογιός, θα στηρίξουν το πολύτιμο έργο των ανθρώπων που καθημερινά μας χαμογελούν, προσφέροντάς μας το περιοδικό με τη δική τους ιστορία.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα