Λε Γκρε: Αποσύρεται από την προεδρία της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου

11.01.2023 / 16:10
Noel_Le_Graet

Υπό τις αφόρητες πιέσεις που προέκυψαν μετά τις δηλώσεις του για τον Ζιντάν και τις κατηγορίες περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων ο Νοέλ Λε Γκρε παύθηκε από τα καθήκοντα του

 «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο Νοέλ Λε Γκρε είναι πολύ στεναχωρημένος». Μ’ αυτά τα λόγια ο ιστορικός ηγέτης της Λιόν και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Ζαν Μισέλ Ολά, «αποκάλυψε» ουσιαστικά το τέλος του Νοέλ Λε Γκρε στην προεδρία της Ομοσπονδίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, όπου ο Λε Γκρε είδε να κατακρίνεται για τις άστοχες δηλώσεις του εις βάρος του Ζιντάν και να κατηγορείται για σειρά σεξουαλικών παρενοχλήσεων σε γυναίκες εργαζόμενες…

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ για τον 81χρονο πρόεδρο, με τα μέλη της Εκτελεστικής να αποφασίζουν την απομάκρυνση του από τη θέση του προέδρου, όσο διαρκεί η έρευνα του Υπουργείου Αθλητισμού για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης.

Προσωρινός πρόεδρος θα αναλάβει ο νυν αντιπρόεδρος Φιλίπ Ντιαλό, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να έχει διερευνήσει τις προθέσεις του Μισέλ Πλατινί (σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται η ποινή που του έχει επιβληθεί για το σκάνδαλο με τη FIFA).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα