Κυριακίδου: Δεν μπορούμε να είμαστε τυφλοί απέναντι στις παραλλαγές του κορωνοϊού

11.06.2021 / 20:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 11

Καλύτερο επίπεδο παρακολούθησης της αλληλουχίας των θετικών δειγμάτων κορονοϊού ζητά η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων στη Μεγάλη Βρετανία.

«Πρέπει να παρακολουθήσουμε την αλληλουχία τουλάχιστον του 10% των θετικών δειγμάτων κορονοϊού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μπορούμε να είμαστε τυφλοί απέναντι στις παραλλαγές», είπε στη σημερινή Handelsblatt.

Η ΕΕ υποστηρίζει τον προσδιορισμό της αλληλουχίας με 100.000.000 ευρώ. Η Γερμανία πληροί αυτήν την απαίτηση, δεδομένου ότι ελέγχθηκε η αλληλουχία του 12% των θετικών δειγμάτων κορονοϊού πρόσφατα, δηλαδή εξετάστηκαν με τόση ακρίβεια ώστε οι μεταλλάξεις να μπορούν να διακριθούν μεταξύ τους.

«Η απειλή από τις πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις, όπως η μετάλλαξη Δέλτα, παραμένει πολύ ρεαλιστική και σοβαρή για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. Το βλέπουμε αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε η Κυριακίδου.

Συνολικά πάντως, η Επίτροπος Υγείας έδωσε μια θετική εικόνα της κατάστασης: «Βλέπουμε τώρα τα θετικά αποτελέσματα των μαζικών εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αριθμοί των κρουσμάτων μειώνονται σταθερά επί δύο μήνες», είπε.

«Περισσότερο από το 50% των ενηλίκων εμβολιάστηκε για μια φορά και το 30% πλήρως. Αυτοί είναι λόγοι αισιοδοξίας, όχι όμως και για εφησυχασμό. Οι εμβολιασμοί δεν πρέπει να σταματήσουν τώρα. Οι εμβολιασμοί παραμένουν το ισχυρότερο μέσον κατά των μεταλλάξεων. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες θα εμβολιασθούν πλήρως», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα