Κύπρος: Παραιτήθηκε η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους – Πιθανές νέες «εκλογές»

13.10.2021 / 14:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Ο πρόεδρος του Tουρκοκυπριακού Κόμματος Εθνικής Ενότητας, λεγόμενος «πρωθυπουργός» Έρσαν Σάνερ υπέβαλλε σήμερα στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ την παραίτηση της τρικομματικής «κυβέρνησης» στην οποία συμμετέιχαν πέρα του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, το Κόμμα Αναγέννης και το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο Σανέρ επικαλέστηκε στην επιστολή παραίτησης πρόβλημα απαρτίας στο «κοινοβούλιο», και προβλήματα στη συνεργασία των κομμάτων που απαρτίζουν τον «κυβερνητικό σχηματισμό».

Στην επιστολή μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όπως όλοι γνωρίζουν, ο τριμερής συνασπισμός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, του Δημοκρατικού Κόμματος , και του Κόμματος της Αναγέννησης, καθώς η πανδημία προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και κλιμάκωσαν την αντιπολιτευτική δράση του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος το οποίο δεν έχει την ευθύνη ‘διακυβέρνησης΄. Το πρωτόκολλο συνασπισμού υπογράφηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020. Όπως δήλωσα όταν έλαβα την ψήφο εμπιστοσύνης από τη την ‘βουλή’ στις 19 Δεκεμβρίου 2020, ο κύριος στόχος της ‘κυβέρνησής’ μας ήταν να ξεπεράσει την πανδημία και τα οικονομικά προβλήματα με το μικρότερο κόστος.

Πέραν των προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε στο εξωτερικό και το εσωτερικό, ανταποκριθήκαμε επιτυχώς σε αυτούς τους δύο τομείς. Είμαστε μία από τις πέντε πρώτες ‘χώρες’ στον κόσμο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Χάρη στο Πρωτόκολλο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Συνεργασίας που υπογράψαμε με τη Μητέρα Πατρίδα Τουρκία, παρέχουμε σοβαρή διασφάλιση όσον αφορά την υπέρβαση των προβλημάτων της οικονομίας μας και την είσοδο σε μια νέα αναπτυξιακή διαδικασία. Και όμως, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα απαρτίας στη ‘βουλή’, η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της από τις αρχές Οκτωβρίου.

Και αυτό εμποδίζει το ‘νομοθετικό’ έργο που πρέπει να κάνουμε για να ικανοποιήσουμε τις διάφορες ανάγκες της ‘χώρας’ για να πραγματοποιήσουμε δράσεις για τον λαό μας. Τέλος, η απόρριψη της πρότασής μας, την οποία κάναμε καλόπιστα, για τον καθορισμό της ημερομηνίας των πρόωρων εκλογών, έδειξε ότι δεν θα μπορέσουμε να λάβουμε την συναίνεση και υποστήριξη από τους συνεργάτες μας στην παρούσα ‘βουλή’. Εκτός από αυτά, υπάρχουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο κόμματα του ‘κυβερνητικού’ συνασπισμού».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα