Κρύο και χιόνια: Προσοχή στα γατάκια στο αυτοκίνητο

24.01.2022 / 9:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Kitten car wheels1

Το τσουχτερό κρύο και τα χιόνια που αναμένεται να πέσουν ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή όταν εκκινήσουμε το αυτοκίνητό μας.

Αυτές τις ημέρες, οι περισσότερες γάτες στην προσπάθειά τους να κρατηθούν ζεστές ιδίως τη νύχτα, αναζητούν καταφύγιο κάτω από τα αυτοκίνητα ή ακόμη ιδίως εάν είναι μικρόσωμες, ακόμη και μέσα στα μηχανικά τους μέρη.

Όπως γίνεται κατανοητό, το γεγονός αυτός μπορεί να αποβεί μοιραίο για τους μικρούς μας φίλους, εάν εκκινήσουμε το αυτοκίνητό μας και κάποιο γατάκι βρίσκεται κρυμμένο στον κινητήρα του ή ακόμη και εάν κοιμάται κάτω από αυτό, σε κάποιο ελαστικό.

γατάκι αυτοκίνητο

Σύμφωνα και με τις υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, πριν μπείτε στο αυτοκίνητο και μόλις φτάσετε σε αυτό, χτυπήστε ελαφρά το καπό του ή κάποιο άλλο σημείο του ή ακόμη και την κόρνα, για να απομακρυνθούν τα γατάκια που τυχόν έχουν βρει καταφύγιο στο αυτοκίνητο.

Καλό θα είναι πάντως εάν στη γειτονιά σας υπάρχουν γάτες, να ανοίξετε και το καπό και να ελέγξετε εάν κάποιο γατάκι επιμένει να είναι κρυμμένο στο χώρο του κινητήρα.

Γάτα αυτοκίνητο

Στη συνέχεια και αφού μπείτε στο αυτοκίνητο και «βάλετε μπρος» ξεκινήστε πολύ σιγά, ομαλά και προχωρήστε επίσης ομαλά στις μανούβρες για να βγάλετε το αυτοκίνητο από το χώρο στάθμευσής του, ώστε να δώσετε χρόνο σε τυχόν γάτες που βρίσκονται από κάτω να απομακρυνθούν.

Στην περίπτωση τώρα που κάποιο γατάκι βρίσκεται μέσα στον κινητήρα και δεν απομακρύνεται παρά τις ενέργειές σας, καλό θα είναι να καλέσετε την Πυροσβεστική.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα