Παρασκευή, 20.05.2022, 4:11 μμ

Κρητικό μέλι εφαρμόζει τη γραφή Braille στις ετικέτες του

17.11.2020 / 14:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Braille

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης, το κρητικό μέλι Anemelon πραγματοποιεί μία ιδιαίτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού.

Μέλι με κοινωνικές ευαισθησίες
Ένα μέλι με ωραία, παχύρρευστη υφή και διακριτικά αρώματα θυμαριού, πεύκου και κρητικών βοτάνων. «Αγνό, κρητικό μέλι» λέει η επιγραφή του και πρόκειται, όντως, για ένα μέλι με αμιγώς κρητικό χαρακτήρα.

Για την παραγωγή του, που ξεκίνησε το 2013, ο Φανούρης Λεονταράκης ταξιδεύει τα μελίσσια του ως νομάς σε διαφορετικές περιοχές της Κρήτης, για να συλλέξει μέλι θυμαρίσιο, πεύκου, αλλά και άλλων βοτάνων του νησιού, όπως η φασκομηλιά ή ο έρωντας.

«Ένα μικρό βήμα, μπορεί να κάνει τη διαφορά»
Με στόχο τη στήριξη των ατόμων με μειωμένη όραση, το Anemelon πλέον κυκλοφορεί και με μία ειδική ετικέτα, όπου εφαρμόστηκε η γραφή Braille. Η ετικέτα έχει τοποθετηθεί στις συσκευασίες μελιού των 450 και 950 γραμμαρίων και επάνω της αναφέρονται τα χαρακτηριστικά του μελιού, ώστε να είναι διαθέσιμα σε όλους.

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης), γιορτάζεται κάθε χρόνο τη 2η Πέμπτη του Οκτωβρίου. Στόχος, είναι να στραφεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της τύφλωσης και τις επιπτώσεις του στον πάσχοντα και το περιβάλλον του. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το Anemelon συμμετέχει με τον δικό του τρόπο στην επίτευξη αυτού του σκοπού, καθώς όπως πιστεύουν, «ένα μικρό βήμα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα