Κρήτη: Ζωοκλέφτες πυροβόλησαν για να ξεφύγουν από καταδίωξη

30.11.2021 / 12:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
provata_ar

Μια κτηνοτροφική μονάδα είχαν στο στόχο τους επιτήδειοι που προσπάθησαν να κλέψουν ζώα και μάλιστα με κλεμμένο όχημα και συγκεκριμένα αγροτικό στο Ηράκλειο. Οι αστυνομικοί προκειμένου να πιάσουν τους φερόμενους δράστες έστησαν ενέδρα  οπου και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κλεμμένο όχημα.

Οι δράστες είχαν στοχοποιήσει μια κτηνοτροφική μονάδα στην κοινότητα Κόξαρη του Δήμου Χερσονήσου που έχει μόλις 200 κατοίκους, γι’ αυτό το βράδυ της Κυριακής έκλεψαν ένα φορτηγό 4Χ4 από μια περιοχή των Μεσαμπελιών και πήγαν με αυτό στο ποιμνιοστάσιο. Αφού φόρτωσαν 144 αιγοπρόβατα συνολικής αξίας 12.000 ευρώ, ξεκίνησαν προς το Ηράκλειο.

Όμως, συνάντησαν μπροστά τους το μπλόκο και πάτησαν γκάζι προσπαθώντας να διαφύγουν. Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη και οι τουλάχιστον δύο ζωοκλέφτες πυροβόλησαν πέντε φορές στον αέρα προσπαθώντας να αποτρέψουν τους αστυνομικούς που τους ακολουθούσαν. Όμως, εκείνοι συνέχισαν να τους καταδιώκουν κι έτσι οι δράστες εγκατέλειψαν το φορτωμένο με ζώα όχημα στο ύψος του Καρτερού και τράπηκαν σε φυγή πεζή.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ στο φορτηγό βρέθηκαν μόνο 45 από τα 144 ζώα που είχαν κλαπεί και επέστρεψαν στο ποιμνιοστάσιο. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα αιγοπρόβατα, που πιθανότατα μετέφεραν σε άγνωστο σημείο συνεργοί των ζωοκλεφτών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα