Κώστας Νικούλι: Γιατί κάποιος μπορεί να ορίσει και να μου πει ότι εσύ δεν είσαι Έλληνας;

27.01.2022 / 23:43
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fa 8

O Κώστας Νικούλι, ο «Πετρής» του «Σασμού» που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό με την ερμηνεία του, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» της Ελένης Μενεγάκη το μεσημέρι της Πέμπτης (27/01) και μίλησε, μεταξύ άλλων για την απόφαση του να μη γυρίσει στην Αλβανία του αλλά και για το λόγο που κράτησε το επίθετο του.

«Οι γονείς μου είχαν μια ανασφάλεια γιατί αφήναν το παιδί τους σε μια άλλη χώρα, θα έμενα μόνος μου στην Ελλάδα. Ένας από τους λόγους που δεν ήθελα να πάω στην Αλβανία είναι ότι όσο να ‘ναι νιώθω οικεία, επειδή είναι ο χώρος που πηγαίνω να κάνω διακοπές, αλλά ο τόπος μου, το μέρος που μεγάλωσα είναι η Ελλάδα, η Αθήνα», είπε αρχικά ο Κώστας Νικούλι.

Κώστας Νικούλι: Γιατί κάποιος μπορεί να ορίσει και να μου πει ότι εσύ δεν είσαι Έλληνας;

Ο νεαρός ηθοποιός είπε στη συνέχεια: «Θα μου ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσω και να ξαναξεκινήσω κάτι καινούργιο από την αρχή σε μια άλλη χώρα. Δεν ήθελα επίσης να μπω πάλι σε αυτή τη διαδικασία του μετανάστη. Δεν θέλω να αλλάξω το επίθετό μου. Είναι λίγο αστείο το τι σε ορίζει και το τι σε κάνει, για παράδειγμα, Έλληνα ή όχι. Εγώ γεννήθηκα εδώ, μεγάλωσα εδώ, η πρώτη μου γλώσσα είναι τα ελληνικά. Οπότε, γιατί κάποιος μπορεί να ορίσει και να μου πει ότι εσύ δεν είσαι Έλληνας».

Ο λόγος που δεν άλλαξε το επίθετό του

«Όταν πήρα την ελληνική υπηκοότητα ήθελα να κρατήσω το παλιό μου όνομα έτσι ώστε να θυμάμαι ότι δεν έχει αλλάξει κάτι. Και στην Αλβανία με θεωρούν ξένο. Με την επιλογή μου να κρατήσω το “Νικούλι” θέλω να πω ότι μπορώ να είμαι όποιος θέλω», είπε επίσης ο Κώστας Νικούλι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα