Κώστας Μάρκου: Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα: «Άρση αναστολής, που προβλέφθηκε με το αρ 98 του ν. 46232019 (Α’ 134) αναφορικά με την κοινωφελή εργασία».

16.04.2021 / 12:24
ipopsifioi-syriza-euroekloges-tsipras

Συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας Κώστα Μάρκου, απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα την Άρση της Αναστολής του Μέτρου της Κοινωφελούς Εργασίας,   την έγερση της οποίας, ο Υπουργός κ. Τσιάρας χαρακτήρισε ως «παράδειγμα κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Ο κ. Μάρκου αναφέρθηκε στην αξία του θεσμού της κοινωφελούς εργασίας– η εφαρμογή του θεσμού στην πράξη θα συμβάλει αποφασιστικά και στην τόσο αναγκαία, ειδικά την παρούσα περίοδο, αποσυμφόρηση των φυλακών.-παρουσιάζοντας πολλές από τις επιμέρους πτυχές του και έκανε και πάλι αναφορά στην κρισιμότητα της πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για θέσπιση της κοινωφελούς εργασίας και ως κύριας ποινής, την ορθότητα της οποίας για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ο Υπουργός κ. Τσιάρας. Επίσης, ανέλυσε τις προεκτάσεις των επιμέρους ζητημάτων που αναφύονται, μίλησε για τη διεθνή πρακτική και ευλόγως έθεσε εκ νέου, καθώς δεν απαντήθηκαν κατά την πρωτολογία του Υπουργού, πλήθος ερωτημάτων, γύρω από την πορεία οργάνωσης του θεσμού, που ουσιαστικά αποτελούν και το λόγο αναστολής λειτουργίας του, που η Κυβέρνηση έχει επιβάλει: Ποια είναι η πορεία των συνομιλιών με την ΚΕΔΕ, που ξεκίνησαν πριν από 1.5 και πλέον έτος, ποιοι είναι οι Δήμοι που θα ενταχθούν, με ποιες Υπηρεσίες έχετε έρθει σε συνεννόηση, θα στελεχώσετε περαιτέρω τις Υπηρεσίες Επιμελητών και Κοινωνικής;

Απάντηση επί του ερωτήματός για το χρόνο άρσης της αναστολής, δε δόθηκε.

Ο Υπουργός περιορίστηκε να αναφέρει πως μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο συγκρότησε ομάδα εργασίας για την οργάνωση του θεσμού. Βήμα πρώτο, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση. Κατά την προηγούμενη συζήτηση είχε διαβεβαιώσει ότι ο θεσμός θα λειτουργούσε έως τα τέλη του 2020. Δε συνέβη. Σήμερα, διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη δοθεί παράταση στο έργο της ομάδας εργασίας.  Σε αναμονή. 

Το link της συζήτησης εδώ:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα