Παρασκευή, 22.10.2021, 10:03 πμ

Κώστας Μάρκου: Εύλογες ανησυχίες μετά την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Καλαβρύτων – Απαίτηση των κατοίκων της περιοχής να σταματήσει η ταλαιπωρία τους

23.07.2021 / 12:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
1-α-4

Στην συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα «Εύλογες ανησυχίες μετά την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Καλαβρύτων», ο Βουλευτής κ. Μάρκου αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση που θεσπίστηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στα κριτήρια που είχαν προβλεφθεί στη νομοθεσία για την λήψη απόφασης για τη σταδιακή κατάργηση των υποθηκοφυλακείων, σημειώνοντας ότι τα κριτήρια αυτά δεν πληρούνται στην περίπτωση του Υποθηκοφυλακείου Καλαβρύτων, διότι η περιοχή είναι υπό κτηματογράφηση.

Επίσης ο Βουλευτής κ. Μάρκου ανέφερε ότι ο νόμος 4512/2018 είχε αφήσει και μια εκκρεμότητα, ήτοι την πρόβλεψη για ίδρυση υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στα Καλάβρυτα. Ζήτησε δε από τον Υφυπουργό να αποκαταστήσει την αδικία αυτή και να προβεί σε ίδρυση υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στον ιστορικό Δήμο Καλάβρυτων.

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός κ. Στύλιος ανέφερε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και ότι έχει διενεργήσει αρκετές συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής, δήλωσε δε ότι οι πολίτες και οι επαγγελματίες των Καλαβρύτων εξυπηρετούνται χωρίς προβλήματα και ότι μπορούν να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Κτηματολογίου.

Ανταπαντώντας ο κ. Μάρκου ανέπτυξε ένα συγκεκριμένο σενάριο, αποδεικνύοντας ότι, πλέον, μια συνηθισμένη δικηγορική εργασία, που λίγους μήνες πριν θα μπορούσε να διεκπεραιωθεί εντός 2-3 ημερών και με μόνο κόστος το διοικητικό, τώρα χρειάζονται περίπου 20 ημέρες, διάνυση 240 χιλιόμετρων σε δύσκολο οδικό δίκτυο, χαμένες εργατοώρες στο τιμόνι και ένα σωρό επιπλέον έξοδα. Επέμεινε δε ότι στην περίπτωση των Καλαβρύτων δεν τηρήθηκαν τα κριτήρια που έθεσε ο νομοθέτης του νόμου του 2018 και ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν διότι η περιοχή της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων είναι ΥΠΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ και μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει ούτε η Α’ Ανάρτηση.

Το link της συζήτησης:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα