Κορωνοϊός – Το τείχος της ανοσίας το βλέπουμε μόνο με τα.. κιάλια – Απέχουμε από τον στόχο

05.07.2021 / 21:25
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 15

Μακριά από στόχο για χτίσιμο ανοσίας κατά του κορωνοϊού μέσω εμβολιασμού του 80% των πολιτών, παραμένει η χώρα, καθώς σε αρκετές περιφέρειες φαίνονται ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μόνο τρεις περιφέρειες στην επικράτεια έχουν πετύχει εμβολιασμό του 50% και άνω των πολιτών με έστω μία δόση, η Αττική (51%) τα Ιόνια Νησιά (55%) και τα Νησιά του Νοτίου Αιγαίου (52%).

Αν υπολογίζουμε και τα προγραμματισμένα ραντεβού, τότε 50% ποσοστό εμβολιασμένου πληθυσμού θα έχει και η Ήπειρος.

Σε μέτρια επίπεδα κινείται η διαδικασία εμβολιασμού στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με 40% εμβολιασμένους με την πρώτη δόση και 32% πλήρως εμβολιασμένους.

Όσον αφορά στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες και πάλι στα Ιόνια Νησιά βλέπουμε το μεγαλύτερο ποσοστό με 47% και ακολουθούν τα Νησιά του Ν. Αιγαίου με 44%. Από κει και πέρα όλες οι άλλες περιφέρειες κινούνται με ποσοστό από 31% που ναι το χαμηλότερο και το έχει η Στ. Ελλάδα και 39% που έχει η Δυτική Μακεδονία, ενώ 38% έχει η Αττική.

Είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται μεγάλος αγώνας δρόμου για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Αν συγκρίνει κανείς τα ποσοστά όσων έχουν κάνει την πρώτη δόση με εκείνα που αφορούν την υλοποιημένη πρώτη δόση συνυπολογίζοντας και τα ραντεβού που εκκρεμούν, δε βλέπουμε σημαντικές διαφορές.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Κεντρικής Μακεδονίας όπου έχουν ήδη εμβολιαστεί με μία δόση το 43% του πληθυσμού το οποίο μόλις που ανεβαίνει στο 44% αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού, ενώ το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών δεν ξεπερνά το 36%.

Πηγή: News 24/7

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα