Κορωνοϊός: Συζητούν και άλλα μέτρα για νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις!

15.11.2020 / 8:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÐÅÑÉÏÑÉÓÔÉÊÁ ÌÅÔÑÁ ÃÉÁ ÔÏÍ COVID-19 ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ

Τα μέτρα κατά τους κορονοϊού διαδέχονται το ένα το άλλο, ωστόσο οι αριθμοί του τρόμου δε λένε να πέσουν… Το Σάββατο 14/11/2020, τα νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ήταν 2.835 ενώ 38 άνθρωποι προστέθηκαν στη λίστα των νεκρών. 366 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι …

Η Θεσσαλονίκη και η Αττική παραμένουν “πρωταθλήτριες” στην τραγωδία με 766 και 612 νέα κρούσματα αντίστοιχα ενώ πάνω από 140 κρούσματα έχει η Πέλλα και η Λάρισα.

Οι ειδικοί καλούνται να εκτιμήσουν εκ νέου τα δεδομένα και κυρίως, τους αριθμούς των διασωληνωμένων και των νεκρών αυτό το Σαββατοκύριακο, για να αποφασίσουν αν θα πρέπει να παρθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα.

Ποια μπορεί να είναι αυτά; Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, εξετάζεται μεγαλύτερος περιορισμός της κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα στο “τραπέζι”, σε αυτή την κατεύθυνση είναι:

– Χρονικός περιορισμός στα SMS. Από τη στιγμή δηλαδή που κάποιος θα στέλνει ένα μήνυμα για μετακίνηση, να μπορεί να μετακινηθεί π.χ. για την επόμενη ώρα και όχι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

– Να μεγαλώσει το διάστημα απαγόρευσης κυκλοφορίας που τώρα είναι 21.00 το βράδυ με 5.00 τα ξημερώματα.

– Να υπάρξει περιορισμός της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα. Ενδεχομένως δηλαδή, να μπορούν οι πολίτες να κινούνται π.χ. από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι. Κι αυτό γιατί, έχει παρατηρηθεί ότι τα Σαββατοκύριακα υπάρχει αυξημένη κίνηση των πολιτών.

Κρίσιμη πάντως, θεωρείται ολόκληρη η εβδομάδα που ξεκινά, καθώς, θα κριθεί το αν το lockdown θα πάρει παράταση. Κι αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα υπάρξει η πολυαναμενώμενη μείωση των κρουσμάτων και από το αν θα αντέξει το σύστημα υγείας στην πίεση που ήδη δέχεται…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα