Κορωνοϊός – Συγκλονιστική μαρτυρία γιατρού που διασωληνώθηκε – «Ήμουν πεθαμένος και γύρισα»

30.11.2021 / 22:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Medical staff work in the intensive care ward for COVID-19 patients in Thoracic Diseases Hospital of Athens in Greece on November 17, 2021. / Το ιατρικό προσωπικό εργάζεται στην Α' Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τη νόσο του κορονοϊού (COVID-19) στο Νοσοκομείο Θωρακικών Νοσημάτων Σωτηρία της Αθήνας στην Ελλάδα στις 17 Νοεμβρίου 2021.

Συγκλονίζει η ιστορία ενός 49χρονου γιατρού ο οποίος στην κυριολεξία πήγε και ήρθε. Ο κ. Χρήστος έδωσε για ένα μήνα μάχη με τον κοροναϊό στην εντατική, με τη μάχη να συνεχίζεται για 2,5 μήνες και σε κέντρο αποκατάστασης.

Όλα αυτά πριν την διάθεση των εμβολίων. Τώρα, πλήρως εμβολιασμένος επέστρεψε στο νοσοκομείο του Βόλου ως εθελοντής για να βοηθήσει τους συναδέλφους του.

«Μπροστά στους 5 μήνες που πέρασα, της ταλαιπωρίας, της ανικανότητας του κινδύνου του θανάτου που βίωσα, πραγματικά νεκραναστήθηκα, ήμουν πεθαμένος και γύρισα» αναφέρει στον ΣΚΑΙ ο πνευμονολόγος, Κωνσταντίνος Χρήστου.

49 ετών -χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα- ο Κωνσταντίνος Χρήστου πάλεψε με τον κοροναϊό για ένα μήνα στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Για 2,5 μήνες πήγα σε κέντρο αποκατάστασης, διότι είχα μία βαριά μυοπάθεια, μία βαριά αναιμία έπρεπε να μπορέσω να ξαναπάρω τις λειτουργίες του σώματός μου στα χέρια μου, να μπορώ να είμαι ανεξάρτητος , δεν μπορούσα ούτε να ξυριστώ, δεν μπορούσα να κάνω ούτε τις καθημερινές ανάγκες» λέει ο ίδιος.

Τότε δεν υπήρχε το όπλο του εμβολίου. Σήμερα τριπλά εμβολιασμένος επέστρεψε στο νοσοκομείο του Βόλου εθελοντικά για να βοηθήσει τους συναδέλφους του. «Πήγα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και βρέθηκα έξω από το δωμάτιο που κόντεψα να πεθάνω» δηλώνει ο κ. Χρήστου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα