Κορωνοϊός: Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας και SOS από τα νοσοκομεία

03.03.2021 / 22:39
<img src="https://dete.gr/wp-content/uploads/2021/03/ρα-24-850x460.jpg" title="ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÇ ÁÐÁÃÏÑÅÕÓÇ ÊÕÊËÏÖÏÑÉÁÓ ÃÉÁ ÔÏ ÐÅÑÉÏÑÉÓÌÏ ÄÉÁÓÐÏÑÁÓ ÔÏÕ COVID-19

" alt="ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÇ ÁÐÁÃÏÑÅÕÓÇ ÊÕÊËÏÖÏÑÉÁÓ ÃÉÁ ÔÏ ÐÅÑÉÏÑÉÓÌÏ ÄÉÁÓÐÏÑÁÓ ÔÏÕ COVID-19" loading="lazy" />

Η χώρα μας βρίσκεται σε νέο σκληρότερο lockdown με πανδημία του κορονοϊού να μην υποχωρεί κάτι το οποίο καθρεφτίζεται και στον δείκτη θετικότητας. Τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν με τον δείκτη δείκτη να ακολουθεί την ίδια πορεία.

Ανέβηκε στο 4,95 μετά 54.553 διαγνωστικά τεστ, είναι πάνω από το όριο συναγερμού, δηλαδή το 4 όπου οι ειδικοί εισηγούνται μέτρα.

Οσο ο δείκτης παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο συναγερμός θα συνεχίζεται.H κατάσταση με τον κορονοϊό είναι εξαιρετικά δύσκολη κάτι το οποίο επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Θα είναι δύσκολα μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας τα νέα» είπε μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο και τόνισε είναι μια εξέλιξη αναμενόμενη γιατί «ήταν και πολλά τα κρούσματα που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες κι ένα ποσοστό διασωληνώνεται».

«Αυτό που θέλουμε είναι προς το τέλος αυτής της εβδομάδας και την επόμενη ομάδα να αρχίσει η μείωση η σταδιακή των κρουσμάτων για να μπορέσουμε να πάμε και ένα βήμα πιο μπροστά.

Ελπίζουμε σήμερα οι ανακοινώσεις από τις εισηγήσεις των λοιμώξεων προς την κυβέρνηση να είναι βελτίωση με τα SMS και μερικά μέτρα τα οποία θα πρέπει να αλλάξουν», πρόσθεσε σχολιάζοντας τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση.

Ερωτηθείσα για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, σημείωσε πως η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «ήδη έχουν ξεκινήσει να συγχωνεύονται κλινικές non covid για να δώσουν κρεβάτια για ασθενείς covid.

Ήδη στο ΝΙΜΙΤΣ έχει ξεκινήσει και λειτουργεί ως νοσοκομείο non covid για να αποσυμφορήσει τα υπόλοιπα νοσοκομεία και να πάρει τα περιστατικά, να ελευθερωθούν τα κρεβάτια για να μπουν οι ασθενείς.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μέχρι την Παρασκευή θα δοθούν κάποια κρεβάτια ΜΕΘ από το ΚΑΤ, όπως επίσης και κάποια κρεβάτια από τον Ευαγγελισμό. Τα νοσοκομεία που είναι στο «κόκκινο» αυτή τη στιγμή είναι το Σωτηρία, το Αττικόν, το Ευαγγελισμός, το Σισμανόγλειο και το Ελπίς που δεν έχουν κρεβάτια καθόλου»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα