Κορωνοϊος: Σφάζουν εκατομμύρια βιζόν στη Δανία

05.11.2020 / 16:04
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mink-1394881_1280

Σε συναγερμό η Δανία. Στη θανάτωση σχεδόν 17 εκατομμυρίων βιζόν προχωρά η κυβέρνηση. Η απόφαση ελήφθη λόγω φόβων ότι μια μετάλλαξη Covid-19 που μεταδίδεται από το ζώο στους ανθρώπους θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο μελλοντικά εμβόλια.

Σε συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν δήλωσε ότι 12 άτομα στη βόρεια Γιουτλάνδη έχουν ήδη μολυνθεί με τον μεταλλαγμένο ιό και ότι τα βιζόν θεωρούνται πλέον κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις των αρχών, αυτή η μετάλλαξη δεν έχει ως αποτέλεσμα πιο σοβαρές παρενέργειες στον άνθρωπο αλλά μια χαμηλότερη δραστικότητα των ανθρωπίνων αντισωμάτων, πράγμα που απειλεί την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της Covid-19.

Η Δανία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός γούνας βιζόν στον κόσμο με 1139 εκτροφεία. Σύμφωνα με τις αρχές τα κρούσματα Covid-19 έχουν βρεθεί σε περισσότερες από 200 φάρμες. Σε 67 απο αυτές ηδη έχει θανατωθεί όλος ο πληθυσμός των μινκ. Οι εκτροφείς βιζον θα αποζημιωθουν .Η εμπορική αξία του πληθυσμού τους στη Δανία κυμαίνεται φέτος μεταξύ 350 εκατομμυρίων και 400 εκατομμυρίων ευρώ. Μετα την εξαρση του κορωνοϊού στον πληθυσμό των μινκ.

Στις αρχές Ιουνίου η Ολλανδία αποφάσισε να θανατώσει όλα τα ζώα που είχαν προσβληθεί στις πληγείσες φάρμες.

Πηγή: euronews.com

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα