Κορωνοϊός: Πρόθεση της κυβέρνησης για να επιταχύνει τους εμβολιασμούς

09.01.2021 / 8:41
κο 1114

Η παράταση του lockdown στηρίζεται στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει την διαδικασία των εμβολιασμών.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιταχύνει τους ρυθμούς και συνολικά, από τις 27 Δεκεμβρίου έως χθες, έχουν εμβολιαστεί 34.787 άτομα, καθώς μόλις χθες εμβολιάστηκαν 8.720. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση της καθημερινής δυνατότητας εμβολιασμών σε 18 με 20 χιλιάδες από τις 20 Ιανουαρίου – όταν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, από τις ηλικίες άνω των 85 ετών – και σε 30 χιλιάδες το Φεβρουάριο. Ήδη, άλλωστε, προστέθηκαν στο πρόγραμμα εμβολιασμών άλλα 55 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα χθες και από την ερχόμενη Δευτέρα άλλα 11 στα νησιά.

Στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή. Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να είναι καλύτερα ενημερωμένος, καθώς τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει ότι πορεύονται μαζί όσον αφορά στην αγορά εμβολίων και δεν επιτρέπεται να κινούνται μονομερώς, όπως ζητάει ο ίδιος.

Επικαλούνται παράλληλα τις δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν πως κανένα κράτος-μέλος δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται με τις εταιρείες για τα εμβόλια από μόνο του ή να έχει παράλληλο συμβόλαιο και υπενθυμίζουν ότι ανακοινώθηκε η επιπλέον αγορά 300 εκατομμυρίων δόσεων από το εμβόλιο της Pfizer και συνολικά την αγορά 2,3 δις δόσεων από έξι εταιρείες. Έτσι, η Ελλάδα θα λάβει τουλάχιστον 24 εκατ. δόσεις με βάση την κατανομή αναλογικά με τον πληθυσμό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα