Κορωνοϊός – Πότε η Αχαϊα μπορεί να ελπίζει σε πτώση των κρουσμάτων;

26.03.2021 / 20:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Óôéãìéüôõðï áðü ôï Ðáíåðéóôçìéáêü Íïóïêïìåßï Ñßïõ, ôçí ÐÝìðôç 5 Ìáñôßïõ 2020. Óôï íïóïêïìåßï ðáñáìÝíåé ãéá ôñßôç çìÝñá íïóçëåõüìåíïò ï 66÷ñïíïò áðü ôçí Çëåßá, ðïõ äéáãíþóôçêå ôçí ÔåôÜñôç ìå íüóï Covid-19. Ôï Ðáíåðéóôçìéáêü Íïóïêïìåßï Ñßïõ áðïöáóßóôçêå íá ìåßíåé åêôüò åöçìåñßáò åíþ åêêåíþèçêå ç ïèöáëìïëïãéêÞ êëéíéêÞ êáé ìåôáôñÝðåôáé óå êëéíéêÞ ìå èáëÜìïõò áðïìüíùóçò.
(EUROKINISSI)

Πτώση των κρουσμάτων είχαμε στην Αχαΐα την Παρασκευή, προφανώς λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου. Εντοπίστηκαν μόλις 68 κρούσματα και έτσι η περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας είχε μετά από μέρες διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Το σύνολο των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του Μαρτίου έχει φτάσει τα 1.688, ενώ στο ενεργά κρούσματα είναι κοντά στα 1.000. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υγειονομικών αρχών η πτώση αυτή θα είναι πρόσκαιρη και τα τριψήφια κρούσματα θα επανέλθουν.

Το αν μπούμε σε μία σταθερή πορεία του ιού, αυτό θα φανεί από την επόμενη εβδομάδα, από τις πρώτες μέρες του Απριλίου.  Πάντως η πρόβλεψη του καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκου Τζανάκη μιλώντας στο “Κόκκινο Πάτρας” για το πότε θα έχουμε πτώση έχει ως εξής με βάση τα όσα είπε:

«Η καμπύλη έχει επιπεδωθεί και η πρόβλεψή μου είναι ότι θα πάτε καλά εάν τηρήσετε τα μέτρα, με πιθανότητα να πέσετε στα 40 περιστατικά κατά μέσο όρο την ημέρα, γύρω στις 10 με 15 Απριλίου. Μέχρι τότε η Αχαΐα θα είναι με ημερήσια κρούσματα από 40 μέχρι 80, μπορεί να δείτε και μέρες με 100-110 ή και με 35-40.

Δυστυχώς τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να πιέζονται για τις επόμενες 10 μέρες, έως ότου να πέσουν τα κρούσματα κάτω από 40. Τότε όσα θα μπαίνουν στο νοσοκομείο θα βγαίνουν και όταν μετά τις 10 Απριλίου πέσουν ακόμα περισσότερο τα κρούσματα, αυτοί που θα εξέρχονται θα είναι περισσότεροι από όσους εισέρχονται, μέχρι να υπάρξει ισορροπία έως το τέλος του μήνα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα