Κορωνοϊός – Πέρασε από τρίμηνο φωτιά η Αχαΐα στην έξαρση του ιού – Πάνω από 7.500 κρούσματα

15.05.2021 / 11:29
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 24

Η ήπια αποκλιμάκωση του Απριλίου, σε σχέση με τον κορωνοϊό, δεν αντικατοπτρίζεται στο σύνολο των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα.

Το σύνολο των κρουσμάτων στην Αχαΐα, έφτασε τα 2.402, ξεπέρασαν δηλαδή τα 2.212 κρούσματα του Φεβρουαρίου.

Έτσι, ο Απρίλης έγινε ο δεύτερος χειρότερο μήνας της πανδημίας για την περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας ύστερα από τον Μάρτιο με τα 3.230 κρούσματα.

Ο Απρίλης λοιπόν ήταν κυρίως η συνέχεια της δίμηνης έξαρσης του κορωνοϊού που χαρακτήρισε την Πάτρα και την Αχαΐα, το περασμένο διάστημα.

Μια έξαρση που ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο, κορυφώθηκε τον Μάρτιο και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο, με την ήπια αποκλιμάκωση να κάνει την εμφάνιση τους από τις 10 του περασμένου μήνα και μετά, όταν τα κρούσματα από τριψήφια έγιναν σταθερά διψήφια.

Και αυτό όλο δίνει την εξήγηση του στο γιατί η Πάτρα, η κυρία πηγή της έξαρσης του ιού, παραμένει από τις 6 Φεβρουαρίου στην βαθιά κόκκινη ζώνη.  Δώδεκα εβδομάδες δηλαδή και μόλις «περπατήσαμε» την 13η.

Όσο για το σύνολο των κρουσμάτων σε αυτή την τρίμηνη έξαρση του κορωνοϊού στην περιοχή μας; Μια απλή πρόσθεση τα λέει όλα. Τα κρούσματα στο διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου και Απριλίου έφτασαν τα 7.844 στον αριθμό. Με διαφορά δηλαδή η χειρότερη περίοδος για την Αχαΐα η οποία ευχόμαστε πλέον με την αύξηση της εμβολιαστικής διαδικασίας να έχει περάσει ανεπίστρεπτή στο παρελθόν…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα