Κορωνοϊός – Πάτρα: – Τι καταγγέλλει για το γηροκομείο κόρη ηλικιωμένου

26.12.2021 / 9:19
ka 1

Νέα δεδομένα προκύπτουν στην υπόθεση των 10 νεκρών από κορωνοϊό σε μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στην Πάτρα.

Η κόρη ενός από τους ηλικιωμένους που έχασε τη ζωή του αφού προσβλήθηκε από COVID-19, όντας ανεμβολίαστος, καταγγέλλει ότι τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονταν δεν ήταν αυστηρά.

Σοκαριστική είναι η αναφορά της στους υπευθύνους της συγκεκριμένης μονάδας που, όπως λέει η ίδια, όχι μόνο δεν προέτρεπαν τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, αλλά αντίθετα τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός!

Όπως αναφέρει η ίδια, “οι έλεγχοι δεν γίνονταν στα επισκεπτήρια. Τα επισκεπτήρια ξεκίνησαν το καλοκαίρι. Εμένα προσωπικά με θερμομετρούσαν. Όχι κάτι άλλο. Από τον Σεπτέμβρη και μετά ούτε αυτό. Μία φορά μου ζήτησαν self test.”

Η κόρη του ηλικιωμένου αναφέρεται και στο προσωπικό της συγκεκριμένης μονάδας λέγοντας ότι υπήρχαν ανεμβολίαστοι και μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα όπου ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου περί αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους.

“Στο προσωπικό μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου τουλάχιστον υπήρχαν δύο ανεμβολίαστοι. Το γνωρίζω από δική τους μαρτυρία”, επισημαίνει, ενώ εξηγεί για ποιον λόγο ο πατέρας της δεν είχε κάνει το εμβόλιο:  “Ο πατέρας μου ήταν ανεμβολίαστος γιατί ήταν θρομβοφιλικός και είχε θρόμβωση”, λέει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα