Κορωνοϊός – Πάτρα: “Πολύ καλό το μέτρο με τα δωρεάν τεστ” – Δείτε γιατί

19.03.2021 / 22:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
μπα 12

Θετικός είναι ο απόηχος του μέτρου για τα δωρεάν τεστ κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με την άποψη γιατρών και ειδικών που παρακολουθούν τα θέματα της δημόσιας υγείας ενεργά. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της Πατρινής πνευμονολόγου Ασημίνας Ζανιά.

«Το μέτρο είναι πολύ καλό (προσωπικά πιστεύω ότι είναι το καλύτερο που έχει ανακοινωθεί από την αρχή της πανδημίας) για τους εξής λόγους:

1)Τα συγκεκριμένα τεστ διαφέρουν από τα rapid που διενεργούνται έως τώρα και θα μπορεί ο κάθε πολίτης να το κάνει μόνος του, στο σπίτι του, ελέγχοντας τον εαυτό του και την υγεία του.

Γίνεται με λήψη σάλιου από το στόμα και μπορεί να  γίνει εύκολα από τον καθένα μας. Θα πραγματοποιούνται μόνο για γνώση και έλεγχο του πολίτη και δεν θα δηλώνονται σε βάση δεδομένων, όπως γίνεται τώρα με τα rapid και τα μοριακά τεστ.   Ήδη, τα συγκεκριμένα self tests (όπως ονομάζονται) χρησιμοποιούνται στη Γερμανία και την Κύπρο.

2)Πολλοί ασθενείς δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν rapid test. Η Δωρεάν παροχή τους ήταν πάγιο αίτημα μας εξ αρχής και χαίρομαι που λαμβάνει σάρκα και οστά.

3)Ας μην ξεχνάμε τους πολίτες της υπαίθρου και των χωριών, που η μόνη πρόσβαση σε δομή υγείας είναι το φαρμακείο. Ελλάδα δεν είναι μόνο τα αστικά κέντρα. Το μέτρο επιμένω λοιπόν πως είναι πολύ καλό»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα