Κορωνοϊός: Πάνω από 60 ασθενείς στα νοσοκομεία της Πάτρας – Το σχέδιο για την ενίσχυση κλινών

10.02.2021 / 22:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
πα 22

Πάνω από 60 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν 20 βρίσκονται στη κλινική του ΠΓΝΠ και 6 στη ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου με τον έναν από αυτούς να είναι διασωληνωμένος.

Στον Άγιο Ανδρέα νοσηλεύονται στην κλινική covid 35 ασθενείς και τέσσερις στη ΜΕΘ. Η 6η ΥΠΕ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένο σχεδιασμό ενίσχυσης των κλινών.

Πιο αναλυτικά στο νοσοκομείο του Ρίου έχουν δεσμευτεί μέχρι 256 κλίνες για κλινική covid και 24 για ΜΕΘ, ενώ στον Άγιο Ανδρέα έχουν δεσμευτεί μέχρι 89 κλίνες για κλινική covid και 24 για ΜΕΘ.

Οι κλίνες αυτές θα παρθούν από άλλες κλινικές των νοσοκομείων όπου αυτή τη στιγμή οι ανάγκες δεν είναι τόσο μεγάλες. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη όμως η πίεση στα νοσοκομεία μεγαλώνει συνεχώς.

Θυμίζουμε ότι στον σχεδιασμό της 6ης ΥΠΕ εφόσον κριθεί ανάγκη είναι να μετατραπεί το νοσοκομείο του Αιγίου σε κλινική covid, ενώ για την ώρα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για την επαναλειτουργία του πρώην νοσημάτος θώρακος με τις 50 κλίνες που έχει προτείνει ο ιατρικός σύλλογος και ο δήμος Πατρέων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα