Κορονοϊός: Οι 10 κλάδοι που οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα

15.09.2021 / 10:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
TOURISMOS_ESTIASI_INTIME-2048x1397

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού ισχύουν από την Δευτέρα. Τα μέτρα αφορούν κυρίως όσους αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο. Μεταξύ άλλων, η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών από ανηλίκους 12 έως 17 ετών, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης, ενώ περιγράφονται αναλυτικά όλα τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ αναφέρεται σε όλο τον ιδιωτικό τομέα και προβλέπει τη «διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες – από κορονοϊό – υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη».

Παράλληλα, περιγράφονται αναλυτικά και οι δέκα κλάδοι, όπου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα (εργαστηριακοί έλεγχοι) με δική τους δαπάνη. Οι κλάδοι αυτοί είναι:

  1. Εστίαση
  2. Τουριστικές Επιχειρήσεις
  3. Μεταφορές
  4. Τηλεοπτικές παραγωγές
  5. Κινηματογραφικές παραγωγές
  6. Θεατρικές παραγωγές
  7. Μουσικές παραγωγές
  8. Χορευτικές παραγωγές
  9. Εκπαιδευτικοί
  10. Πανεπιστημιακοί

Στους χώρους εστίασης περιλαμβάνονται τα εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων.about:blank

Δείτε εδώ αναλυτικά το νέο ΦΕΚ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα