Κορωνοϊός – Κρίσιμες ημέρες για την Πάτρα και την Αχαϊα – Πόσο απέχουμε από το “κόκκινο”

03.11.2020 / 20:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko 10

Είμαστε ίσως στην κρισιμότερη καμπή της πανδημίας σε ότι αφορά την περιοχή μας αφού οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν τελικά κατορθώσουμε να παραμείνουμε στο επίπεδο που βρισκόμαστε ή αν πάμε στο κόκκινο κάτι που θα έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για την τοπική της οικονομία.

Πόσο όμως απέχουμε για να πάμε από το κίτρινο στο κόκκινο; Ο αλγόριθμος που έχει θέσει το υπουργείο και τις υγειονομικές αρχές με βάση τον δείκτη R1 αναφέρει ότι ως όριο για να περάσει μία περιοχή στο “κόκκινο” τον ενδεικτικό αριθμό των 150 κρουσμάτων σε 150.000 κατοίκους.

Η περιοχή της Πάτρας μαζί με αυτή της Αχαϊας έχει τουλάχιστον 300.000 κατοίκους, κατά συνέπεια για να φτάσουμε στο σημείο να περάσουμε από στον “κόκκινο” χάρτη θα πρέπει να σημειώσουμε 300 κρούσματα μέσα σε 14 ημέρες.

Το διάστημα που θα κρίνει το επίπεδο της κάθε περιοχής έχει ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα στις 26 Οκτωβρίου. Τα κρούσματα που έχει η Αχαϊα από τότε μέχρι σήμερα έχουν φτάσει τα 151. Συγκεκριμένα 80 είχαμε μέχρι την Κυριακή, την τελευταία μέρα του Οκτώβρη, ενώ στη συνέχεια με τα 32, τα 21 και τα 18 που ακολούθησαν τις τρεις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου φτάσαμε τα 151.

Το διάστημα των 14 ημερών λήγει την επόμενη Δευτέρα. Κατά συνέπεια για να περάσουμε στο κόκκινο χρειαζόμαστε μέσα στις επόμενες 6 ημέρες 149 κρούσματα. Απέχουμε μέχρι ώρας από αυτό. Όμως τούτο δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουμε. Η παραμικρή έξαρση ή εστία μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα