Κορωνοϊός και γρίπη: Ανησυχία Παγώνη για Ιανουάριο-Φεβρουάριο

14.12.2020 / 11:14
200201135904_gripi

Με μια οικογένεια προτείνει να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, αν υπάρχει ακόμη και ένας ασυμπτωματικός τότε μπορεί να υπάρξει κίνδυνος.

Παράλληλα, φάνηκε ιδιαιτέρως ενοχλημένη από τη συζήτηση που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες για το ρεβεγιόν, λέγοντας ότι τη στιγμή που τα κρούσματα είναι ακόμη στα 1000 και ο αριθμός των ασθενών που καταλήγουν παραμένει υψηλός, κακώς συζητάμε για τέτοια πράγματα. «Δεν χάθηκε ο κόσμος με ποιον θα φάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Λίγο σεβασμό για τους υγειονομικούς», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται στα όρια τους, ενώ είναι πολλοί και εκείνοι που νόσησαν επίσης και κατέληξαν. Υπενθύμισε δε, τον κίνδυνο της κοινής γρίπης καθώς Ιανουάριο-Φεβρουάριο παρατηρείται έξαρση.

Η κ. Παγώνη, αναφέρθηκε και στο θέμα της Εκκλησίας, καθώς η ατμόσφαιρα οξύνεται τις τελευταίες ημέρες. «Άλλο η επιστήμη, άλλο η πίστη», σημείωσε. Ξέρουμε πώς μεταδίδεται σχολίασε, τονίζοντας ότι αν υπάρχει μια τόσο μεγάλη ανάγκη για Θεία Κοινωνία, τότε προτείνει να έρθει ο πιστός σε συνεννόηση με τον ιερέα ώστε να γίνει η λήψη της με κουταλάκι μιας χρήσης.

Βέβαια, επισήμανε ότι πιο ασφαλής στην παρούσα φάση, θα ήταν η ατομική προσευχή. «Έχουμε δει και ιερείς να νοσούν και να πεθαίνουν, αυτό πρέπει να το σκεφτόμαστε όλοι», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα