Κορωνοϊός – Έχει “χτυπήσει” σε τουλάχιστον 15 δημοτικά της Πάτρας και της Αχαϊας

01.02.2021 / 22:03
γκο 27

Σε πάνω από 10 σχολεία της Αχαΐας έχει χτυπήσει ο κορωνοϊός μέχρι ώρας.

Σύμφωνα με τη λίστα που έχει στα χέρια της η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Πάτρα υπάρχουν κλειστά τμήματα σε 7 δημοτικά  , ανάμεσά τους 2 τμήματα στο 2ο Δημοτικό Σχολεία της Οβρυάς, ένα τμήμα στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο, ένα στο 51ο και ένα στο 26΄και ένα στο 64ο΄

Επίσης σε αναστολή βρίσκονται 2 τάξεις στο Δημοτικό Σχολείο Ριόλου, η έκτη τάξη στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού και ένα τμήμα στο Νηπιαγωγείο Αιγείρας.

Κρούσματα επίσης έχουν εντοπιστεί (χωρίς να γίνει αναστολή λειτουργίας τμημάτων) στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, στο Δημοτικό Σχολείο Μιντιλογλίου, στο 45ο Δημοτικό Σχολείο, στο 56ο Δημοτικό Σχολείο και στο 70ο Νηπιαγωγείο (Σούλι). Κλειστό είναι και το 25ο Νηπιαγωγείο Πατρών.

Στο μεταξύ επί ποδός βρίσκεται η Αντιδημαρχεία Παιδείας για απολυμάνσεις στις αίθουσες των τμημάτων όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Καθαριότητας αναλαμβάνουν την απολύμανση των αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων ώστε να είναι ασφαλής η παραμονή σε αυτούς των υπόλοιπων μαθητών.

Πάντως, η ανησυχία είναι έντονη ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να τηρούν τα μέτρα ώστε να μη μετατραπούν στα σχολεία σε εστίες μετάδοσης του ιού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα