Κορωνοϊός: Δραματικές ώρες στη Θεσσαλονίκη – Μόνο ένα κρεβάτι άδειο στη ΜΕΘ

10.11.2020 / 16:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
AXEPA

Δραματικές ώρες για τους υγειονομικούς στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έχει πλέον φρακάρει, καθώς μόνο ένα κρεβάτι είναι άδειο.

«Πάνω από 180 ασθενείς με covid νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Αυτή τη στιγμή, μόνο ένα κρεβάτι είναι άδειο», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Μπάμπη Κοροξενό.

Το νοσοκομείο που λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς για περιστατικά covid έχει γεμίσει και σύμφωνα με τον κ. Κοροξενό, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εμφανίζονται ανήσυχοι για το πώς θα προφυλαχθούν και οι ίδιοι, με δεδομένο ότι, ήδη, συνολικά 150 εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν ασθενήσει, με πολλούς από αυτούς να νοσηλεύονται.

«Τα μισά κτήρια του ΑΧΕΠΑ ανακαινίζονται προκειμένου να διατεθούν ως κλινικές covid. Το μισό νοσοκομείο γέμισε με covid και το άλλο μισό είναι γιαπί», περιγράφει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, την ώρα που επιχειρείται διαμόρφωση κλινικών σε κλινικές-covid» επεσήμανε ενώ, εξέφρασε φόβους ότι σύντομα θα κορεστεί και το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» που πλέον λειτουργεί αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Παράλληλα,  ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης, δήλωσε σήμερα στο ethnos.gr ότι «στο μακάβριο και οδυνηρό δίλημμα να επιλέξουν ποιους ασθενείς με κορωνοϊό να περιθάλψουν με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ποιους να αφήσουν στη… μοίρα τους αναμένεται να βρεθούν σήμερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Το νοσοκομείο, όπως τόνισε, το οποίο έχει εφημερία, αναμένει πολλές εισαγωγές, αλλά δεν υπάρχει ούτε μία άδεια κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με κορωνοϊό.

«Οπως είναι σήμερα η κατάσταση, δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε ούτε να αγγίξουμε έναν ασθενή ηλικίας 85 ετών και άνω», δήλωσε.

Fake news η επιλογή ασθενών στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ

Ωστόσο, με σχετική ανακοίνωσή της, διαψεύδει ρητά τις δηλώσεις του  πρόεδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, κ. Σιούλη, περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψής τους, η διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και ο  Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μεταλλίδης, Ιατρός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών Covid-19 καθώς και η κα Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ.

Οι διοίκηση δηλώνει ότι η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με 7 κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα