Κορωνοϊός – Αχαΐα: Αύγουστος με κοντά στα 3.000 κρούσματα – “Καμπανάκι” εν όψει Σεπτέμβρη

21.08.2021 / 10:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 42

Επελαύνει ο κορωνοϊός στην Αχαΐα και στην Πάτρα με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς και το ποσοστό της θετικότητας να έχει φτάσει το 3,63%, δείχνοντας με βάση τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, μια αυξητική τάση για τη συνέχεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των κρουσμάτων στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας από την αρχή του Αυγούστου έως σήμερα, μπαίνοντας στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα έφτασε τα 2.081 κρούσματα.

Εφόσον η διασπορά συνεχίζεται να εξαπλώνεται και τα κρούσματα παραμείνουν σε τριψήφια νούμερα, τότε είναι σίγουρο ότι τις μέρες που μεσολαβούν μέχρι το τέλος του μήνα οι μολύνσεις θα ξεπεράσουν τις 2.500 και θα τείνουν προς τα 2.800 με 3.000 κρούσματα.

Άλλωστε, τα τριψήφια νούμερα στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ είναι μία καθημερινότητα πλέον για την Αχαϊα, έχοντας ξεκινήσει από τις 7 Αυγούστου και συνεχίζοντας, με ελάχιστες εξαιρέσεις και με αρνητικό ρεκόρ του μήνα τα 167 κρούσματα της 10η Αυγούστου.

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο τα κρούσματα έχουν ως εξής: 129,115,150 και 132, γεγονός που δείχνει ότι η διασπορά εξαπλώνεται, σε μία περίοδο μάλιστα που οι περισσότεροι δεν έχουν γυρίσει καν από τις διακοπές τους.

Τι σημαίνουν όλα αυτά εν όψει του Σεπτεμβρίου, της επιστροφής άπαντων στην βάση τους και του ανοίγματος των σχολείων; Πάμε για ένα δύσκολο φθινόπωρο και ένα ακόμα πιο δύσκολο χειμώνα και στην περιοχή μας…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα