Κορωνοϊός: 300 κρούσματα στην Θεσσαλονίκη, 252 στην Αττική

23.11.2020 / 19:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Υπάρχει μία σταθεροποίηση της έξαρσης των κρουσμάτων όμως η μείωση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ειδικών.  Αυτό τόνισαν στο πάνελ της καθιερωμένης ενημέρωσης οι καθηγητές και τα στελέχη της κυβέρνησης.

 Όπως ανακοίνωσε ο επίκουρος καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης από τα 1388 νέα κρούσματα τα 300 ανιχνεύτηκαν στης περιφέρεια Θεσσαλονίκης τα 252 στην περιφέρεια Αττικής, 88 στην περιφέρεια Πέλλας, 65 στην περιφέρεια της Ημαθίας και 81 στην περιφέρεια  της Καβάλα.

Για “πολύ βαρύ φορτίο” μίλησε στην συνέχεια ο καθηγητής, τόσο για την Θεσσαλονίκη και την βόρεια Ελλάδα, όσο και για την Θεσσαλία, “Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή”, συνέχισε, υπογραμμίζοντας την σημασία της τήρησης των μέτρων μέχρι να έρθει η άρση του lockdown… όποτε αυτό συμβεί.

 «Η πανδημία covid-19 ξεπερνάει πλέον τις 59 εκατομμύρια διαγνώσεις ενώ ο ρυθμός διαγνώσεων σταθεροποιήθηκε περίπου στις 650 χιλιάδες ανά ημέρα, σε παγκόσμια κλίμακα» σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για να συνεχίσει: «Ο αριθμός των ατόμων που καταλήγουν από Sars-cov2 βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την αρχή της πανδημίας, με περισσότερους από 11 χιλιάδες θανάτους ανά ημέρα».

«Στην Ευρώπη η επιδημία έχοντας φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας με 15,5 εκατομμύρια διαγνώσεις, πλέον δείχνει κάποια σημάδια υποχώρησης με τον ρυθμό των νέων διαγνώσεων να φαίνεται ότι υποχωρεί σταδιακά» επισήμανε ο κ. Μαγιορκίνης αναφέροντας ενδεικτικά τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία, ως χώρες στις οποίες οι νέες διαγνώσεις έχουν υποχωρήσει ή σταθεροποιηθεί.

«Σε όλες τις χώρες ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός. Σε επίπεδα 3-4 χιλιάδες ανά ημέρα συνολικά στην Ευρώπη και λογικά θα ακολουθήσει την τάση της πτώσης των διαγνώσεων σε 10-14 ημέρες» τόνισε το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα