Παρασκευή, 19.08.2022, 11:18 μμ

Κορωνοϊός: 1.346 παραβάσεις των μέτρων μόνο τη Δευτέρα

08.12.2020 / 19:25
γκο 5

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) έκαναν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου συνολικά 47.930 ελέγχους και κατέγραψαν 1.346 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού για τον κορονοϊό.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 426.800€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τέσσερεις επιχειρήσεις και αναστολής λειτουργίας 7 ημερών σε μια επιχείρηση.about:blank

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (46.289).

Οι κυριότερες παραβάσεις ήταν η μη χρήση μάσκας, η μη νόμιμη μετακίνηση, η μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας τους κλάδου.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 4 συλλήψεις συνολικά, για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

1. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα παιχνιδιών για πώληση μη επιτρεπόμενων προϊόντων, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

2. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε αναψυκτήριο για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Κρήτης.

3. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε καφενείο – ψητοπωλείο για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

4. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα οικιακών ειδών, για παράβαση αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

5. Επιβλήθηκε από την ΔΙ.Μ.Ε.Α. πρόστιμο 5.000€ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε μία λαϊκή αγορά, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

6. Επιβλήθηκε από την Ε.Α.Δ. πρόστιμο 500€ σε ιδιωτική επιχείρηση καθώς δυο εργαζόμενοι, παρότι ήταν δηλωμένοι ως απασχολούμενοι σε εξ αποστάσεως εργασία, εργαζόταν κανονικά στο γραφείο τους κατά την διάρκεια του ελέγχου (δήλωση ψευδών στοιχείων από εργοδότη).

7. Επιβλήθηκαν από την Ε.Α.Δ 8 πρόστιμα ύψους 2.400€ για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 3.758 κλήσεις, που αφορούσαν σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και σε καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους, επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιούνται πλήρως οι συνέργειες μεταξύ των ελεγκτικών μηχανισμών με τον προγραμματισμό και τη διενέργεια ελέγχων από μικτά κλιμάκια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα