Παρασκευή, 12.08.2022, 8:14 μμ

Κοντοζαμάνης για το εμβόλιο του κορονοϊού: Ουδείς μπορεί να επιβάλλει τον εμβολιασμό

11.12.2020 / 19:08
ko 24

Στην μη υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ερωτηθείς σχετικά.

« Δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας μπορεί να επιβάλλει τον εμβολιασμό αυτό επιβάλλει νομοθετική ρύθμιση. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ούτε πρόκειται να ισχύσει» ξεκαθάρισε και συνέχισε λέγοντας: «Το κράτος έχει υποχρέωση να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία.

Ο εμβολιασμός είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Η πραγματικότητα θα καταδείξει την αναγκαιότητά του. Θα έχουμε εμπειρία από τις άλλες χώρες που έχουν ξεκινήσει αλλά και από τις πρώτες ομάδες, όπως οι υγειονομικοί στη χώρα μας και σίγουρα οι πολίτες θα πειστούν».

Αναφορικά με την προετοιμασία για τον εθνικό εμβολιασμό, ο κος Κοντοζαμάνης επισήμανε ότι «η πρόβλεψη είναι για 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και εάν είναι εφικτό  2 εκατ. εμβολιασμούς τον μήνα. Το υπουργείο Υγείας απηύθυνε πρόσκληση στον ιδιωτικό τομέα, εάν θέλει με συγκεκριμένα κέντρα που πληρούν τις προϋποθέσεις, να ενισχύσει τα εμβολιαστικά κέντρα, έτσι ώστε να έχουμε μεγαλύτερη δυναμική. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη,  ειδικά στα αστικά κέντρα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα