«Κόλαφος» η ιατροδικαστική έκθεση για τον καθ’ ομολογίαν δράστη που «δεν θυμάται»

23.07.2021 / 20:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 20

Σοκ κι ανατριχίλα προκαλούν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, η οποία πέθανε από τα χέρια του 30χρονου συντρόφου της ενώ ήταν διακοπές στην Φολέγανδρο.

Ο άνθρωπος που για μια ασήμαντη αφορμή έκοψε βίαια το νήμα της ζωής της νεαρής κοπέλας, πριν την πετάξει στη θάλασσα, της είχε προκαλέσει πολλές κακώσεις σε όλο της το σώμα. Ο 30χρονος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, την είχε χτυπήσει με γροθιές και στη συνέχεια έσυρε τη Γαρυφαλλία στα βράχια.

Η κοπέλα μη μπορώντας να αντιδράσει βρέθηκε στο νερό, όπου και τελικά άφησε την τελευταία της πνοή εξαιτίας πνιγμού. «Φέρει εκδορές άνω άκρων του κορμιού κυρίως με ελάχιστες στην οπίσθια πλευρά του δεξιού γλουτού (εν ζωή γενόμενες). Οι κακώσεις αυτές δηλώνουν σύρσιμο και προστριβή στα βράχια» αναφέρεται στην ιατροδικαστική εξέταση.

Τα τραύματα της 26χρονης κοπέλας, μαρτυρούν τις βασανιστικές στιγμές που βίωσε. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση στο κεφάλι της εντοπίστηκαν οι παρακάτω κακώσεις:

α) Εκχύμωση δεξιού οφθαλμικού πεδίου (θλαστικό τραύμα από θλων όργανο γενόμενη)

β) Εκχύμωση και θλαστικό τραύμα στα μαλακά μόρια βρεγματικής περιοχής δεξιά, δια θλώντος οργάνου προκληθείσα.

γ) Θλαστικό τραύμα και τομή 4- 5 εκατοστά περίπου στη δεξιά βραγματο- ινιακή χώρα των μαλακών μορίων τριχωτού κεφαλής, δια τέμνοντος και θλώντος οργάνου προκληθέν.

δ) Διάνοιξη των μετωπιαίων και βρεγματικών ραφών των οστών του κρανίου με αιμορραγική διήθηση των χειλέων αυτών που σημαίνει ότι έγινε εν ζωή, όπως και οι υπόλοιπες κακώσεις κεφαλής.

Σύμφωνα με την νεκροψία – νεκροτομή η αδικοχαμένη κοπέλα είχε χτυπηθεί και στο θώρακα, καθώς έφερε αιμορραγική διήθηση μαλακών μορίων δεξιού μαστού. Παράλληλα όπως τονίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση η 26χρονη σύρθηκε στα βράχια ενώ ήταν ζωντανή και πνίγηκε από την εισρόφηση του θαλάσσιου νερού. «Κατά τις διατομές ευρέθη άφθονη ποσότητα θαλασσίου ύδατος στην τραχεία, του βρόγχους και στον πνεύμονα, καθώς και αφθρώδες υγρό στο λάρυγγα και στα ρινικά. Η ανωτέρω εύρεση του θαλασσίου ύδατος μέχρι και τον κάτω λοβών πνεύμονος σημαίνει ότι το θύμα εσύρθη εν ζωή στη θάλασσα και μετά με την εισρόφηση του θαλασσίου ύδατος, πνίγηκε».

Έτσι το πόρισμα του ιατροδικαστή καταλήγει στο παρακάτω συμπέρασμα: «Οι κακώσεις που έφερε κυρίως αυτές της κεφαλής ήταν ικανές να της προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος τοιουτοτρόπως πέφτοντας στη θάλασσα πιθανότατα χωρίς τις αισθήσεις της αλλά κι αδύναμη από τις προηγηθείσες κακώσεις πνίγηκε».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα