Κοινή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων – «Ελλιπή τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό»

14.01.2022 / 10:07
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ekpaideytikoi_kinitopoihsh

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν, χθες το μεσημέρι, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, ενώ αντιπροσωπεία κατέθεσε τα αιτήματά της στην Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Κατερίνα Μοθωναίου, η οποία άκουσε με προσοχή τα όσα είχαν να της πουν.
Η εκπαιδευτική κοινότητα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο με τον οποίο έγινε το άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας ότι τα μέτρα για την προστασία τους από την πανδημία είναι ελλιπή.
Η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ζακύνθου, Αθανασίου Αποστολάτου δήλωσε:
 «Ήρθαμε στην Περιφέρεια να μεταφέρουμε τα αιτήματα μας και την αγωνία μας ότι τείνουμε και εμείς, όπως πολλές άλλες ομάδες εργαζομένων, να εκτελούμε το μεροκάματο του τρόμου, ενώ τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει πιο ήπια με περισσότερη ασφάλεια και ηρεμία για μας, για τα παιδιά και την εκπαιδευτική διαδικασία».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου Έφη Λάζου, τόνισε«Βρεθήκαμε εδώ, εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γονείς και μαθητές δεκαπενταμελών για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας απέναντι στην πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων μετά τις γιορτές, χωρίς καμία πρόληψη και προστασία των μικρών και μεγάλων μαθητών και των εκπαιδευτικών, σε αίθουσες που είναι πολύ μικρές, χωρίς μέσα προστασίας (όπως εξαερισμό των αιθουσών), χωρίς μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, χωρίς δυνατότητα να γυρίσουμε στις τάξεις μετά τις 5 μέρες».

Η κ. Σοφία Φουράκη, μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σημείωσε: «Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να ωραιοποιήσει την εικόνα μετά το άνοιγμα των σχολείων με ανεπαρκή μέτρα, δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί με 25.000 κρούσματα μέσα σε 3 μέρες μας εξοργίζει. Οι 7.500 εκπαιδευτικοί που νοσούν ή είναι στενές επαφές προστίθενται στις 5.500 λειτουργικά κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και δεν μπορούν να καλυφθούν με προσλήψεις «ψίχουλα». Έχουμε θέματα με το προσωπικό καθαριότητας. Επίσης όταν κάποιος νοσεί δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Ζητάμε άμεσα μοριακά, rapid και να είναι ο ΕΟΔΥ στα σχολεία μας και να κάνει τα τεστ δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα. Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Ζητάμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα