ΚΚΕ: Το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου ξεπλένει τα λόμπι, τις ΜΚΟ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου

15.12.2022 / 21:47
ka 37

Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει σχετικά με «το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που ξεπλένει τα λόμπι, τις ΜΚΟ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου» ότι «το ΚΚΕ καταψήφισε το κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου με τον τίτλο «Yποψίες διαφθοράς από το Κατάρ και την ευρύτερη ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία στα θεσμικά όργανα της ΕΕ«, που συνιστά μια αγωνιώδη προσπάθεια να εμφανιστεί το καταδικαστέο και αποκρουστικό σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού που εξελίσσεται στην ΕΕ, με επίκεντρο το Ευρωκοινοβούλιο, σαν ένα «μεμονωμένο περιστατικό», που αφορά αποκλειστικά κάποιους διεφθαρμένους ευρωβουλευτές και παράγοντες».

 «Η ΕΕ και τα όργανά της» επισημαίνει η ΕΟ του ΚΚΕ «επιδιώκουν να αποσυνδέσουν το χρηματισμό και τη διαφθορά πρώην και εν ενεργεία ευρωβουλευτών, όπως η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ε. Καϊλή, από το σκάνδαλο όλων των σκανδάλων. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όλα τα όργανά της, δημιουργήθηκαν, υπάρχουν και λειτουργούν για να υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Είναι ακριβώς αυτός ο χαρακτήρας της ΕΕ και όλων των οργάνων της, μεταξύ αυτών και του αυτοδιαφημιζόμενου ως του «μόνου εκλεγμένου» οργάνου της, που γεννάει νομοτελειακά τη διαφθορά στους κόλπους της, τη διαπλοκή και τις συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι» του πολιτικού προσωπικού της με τους μονοπωλιακούς ομίλους – ευρωπαϊκούς και μη – και όσους τους εκπροσωπούν, που προηγουμένως στο φως της μέρας ανοιχτά υπερασπίζονται τα καπιταλιστικά συμφέροντα και κέρδη».

Κυνική ομολογία

«Είναι χαρακτηριστική η κυνική ομολογία του ψηφίσματος ότι η ικανότητα των λόμπι «να επηρεάζουν την λήψη αποφάσεων στο κοινοβούλιο επιχειρηματολογώντας αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας»» αναφέρει η ΕΟ του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Τα μέτρα που προτείνει το ψήφισμα περί δημιουργίας επιτροπών και επιτροπάτων διαφάνειας, όπως ενός «ανεξάρτητου οργάνου ηθικής και δεοντολογίας με εξουσία να ερευνά όλα τα θεσμικά όργανα, φορείς και οργανισμούς της ΕΕ» είναι βέβαιο ότι θα έχουν την τύχη των προηγούμενων. Το «μητρώο διαφάνειας» των λόμπι που διαφήμιζαν πριν μερικά χρόνια ως «ασπίδα κατά της διαφθοράς» αποδείχτηκε μητρώο νομιμοποίησης και ξεπλύματος των λεγόμενων «ομάδων πίεσης – λόμπι» να κυκλοφορούν ανενόχλητα και με τη σφραγίδα της ευρωενωσιακής αναγνώρισης στους διαδρόμους και στα γραφεία των ευρωβουλευτών, των Επιτρόπων και άλλων αξιωματούχων της ΕΕ για να πλασάρουν την «πραμάτεια» τους.

Μήτρα της σήψης και του βούρκου

»Να οργανώνουν εκδηλώσεις και δεξιώσεις, «δεξαμενές σκέψης» κ.ά. όπου συναγελάζεται σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της ΕΕ. Γιατί όλα αυτά τα «μέτρα κατά της διαφθοράς» δεν θέλουν, ούτε μπορούν να αγγίξουν τη μήτρα της σήψης και του βούρκου: το βάρβαρο εκμεταλλευτικό οικοδόμημα του καπιταλισμού και το πολιτικό του σύστημα που λειτουργεί για να θυσιάζει τη ζωή και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα