ΚΚΕ : Να εμβολιαστούν οι Παλαιστίνιοι που ζουν στη Δυτική Όχθη

12.01.2021 / 12:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Ôï óýìâïëï ôïõ ÊÊÅ óôïí Ðåñéóóü. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει «την εγκληματική πολιτική του κράτους του Ισραήλ» με ερώτηση που απηύθυνε προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο τη ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης.

«Σε μια περίοδο που υπάρχουν εκατομμύρια νεκροί από την πανδημία το ισραηλινό κράτος συνεχίζει την εγκληματική πολιτική του και αρνείται την χορήγηση εμβολίων στους Παλαιστίνιους που ζουν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στις περιοχές της Δυτικής Όχθης. Το Ισραήλ αποτελεί μια από τις λίγες χώρες όπου έχουν διεξαχθεί μαζικοί εμβολιασμοί στον πληθυσμό του, αποδεικνύοντας πως υπάρχουν οι απαραίτητες δόσεις εμβολίων αλλά και ο αναγκαίος υλικοτεχνικός εξοπλισμός ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Υπάρχουν άλλωστε και κράτη – μέλη της ΕΕ που ζήτησαν εμβόλια από την ισραηλινή κυβέρνηση» ανέφερε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο Κ. Παπαδάκης.

Τόνισε ότι «οι διακρίσεις που γίνονται απέναντι στους Παλαιστίνιους στο ζήτημα των εμβολιασμών, αποτελούν μια απάνθρωπη πολιτική που στρέφεται ενάντια σε κάθε έννοια σεβασμού της ανθρώπινης ζωής. Χιλιάδες άνθρωποι είναι για χρόνια εκτεθειμένοι στον υποσιτισμό, στη φτώχεια, τις στερήσεις των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους, τις διακρίσεις, τώρα και στην πανδημία εξαιτίας της πολιτικής εξόντωσης τους από το Ισραήλ, που δεν τους δίνει τη δυνατότητα να προστατευτούν από τον Covid-19».

Άσκηση πίεσης
Πρόσθεσε ότι «είναι ένα ακόμη βήμα άσκησης πίεσης ώστε να προχωρήσει η ντε φάκτο προσάρτηση της Δυτικής Όχθης που προωθεί το κράτος του Ισραήλ με συμμάχους τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Η υποστηρικτική στάση της ΕΕ απέναντι στις πρόσφατες επικίνδυνες «συμφωνίες του Αβραάμ» αλλά και οι αναβαθμισμένες οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της με το Ισραήλ, μάλιστα με την κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατεί σε αυτές, ενισχύουν τους επικίνδυνους Ισραηλινούς σχεδιασμούς».

Βάσει αυτών, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπέβαλε το παρακάτω ερωτήματα προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ:

«Πώς τοποθετείται ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική/ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής στο αίτημα να σταματήσει η εγκληματική πολιτική του Ισραήλ και να υπάρξει καθολικός εμβολιασμός των Παλαιστίνιων που ζουν στη Δυτική Όχθη χωρίς καμία εθνική και φυλετική διάκριση;».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα