ΚΚΕ: «Επικίνδυνες γενικεύσεις και προϋποθέσεις» εισάγει η ρύθμιση της κυβέρνησης για το «μπλόκο» στον Κασιδιάρη

02.02.2023 / 22:20
ka 71

Για «επικίνδυνες γενικεύσεις και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές» κάνει λόγο το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, με βασικό στόχο να μπλοκάρει τον καταδικασμένη χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη – και τους ομοίους του – από το να μετάσχει με το δικό του μόρφωμα στις εκλογές 2023.

«Η τροπολογία της κυβέρνησης επιβεβαιώνει αυτό που ήδη έχει καταγγείλει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή εισάγονται επικίνδυνες γενικεύσεις και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές – μεταξύ άλλων με τη γενικόλογη αναφορά σε καταδίκες και αδικήματα – κάτω από τις οποίες μπορεί εύκολα να ‘στεγαστεί’ η απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων που, στο όνομα του ολοκληρωτισμού, εξισώνει τον φασισμό με τη ριζοσπαστική και κομμουνιστική ιδεολογία και δράση, σημειώνει το ΚΚΕ.

Η ανάρτηση Μητσοτάκη για την «πόρτα» στον Κασιδιάρη – «Προστασία της δημοκρατίας από εγκληματίες». «Άλλωστε», προσθέτει, «η ποινικοποίηση του λεγόμενου ‘ριζοσπαστισμού’ αποτελεί επίσημη πολιτική της ΕΕ».

Αντίστοιχα, αναφέρει ο Περισσός, «με την νεοεισερχόμενη έννοια της ‘πραγματικής ηγεσίας’ και με άλλες διατάξεις, δίνεται η δυνατότητα ακόμα μεγαλύτερου ελέγχου του αστικού κράτους στο εσωτερικό των κομμάτων».

Το ΚΚΕ, στην ανακοίνωσή του, εξαπολύει επίθεση και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως «ίδιους επικίνδυνους δρόμους ανοίγει και η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλείται τον απαράδεκτο ‘τρομονόμο’ και το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, με βάση το οποίο σε μια σειρά χώρες της ΕΕ απαγορεύονται ήδη κομμουνιστικά κόμματα, νεολαίες, σύμβολα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα