Κιβωτός του Κόσμου: Επιβεβαιώνει ξυλοδαρμούς αλλά  όχι σεξουαλική κακοποίηση ο 15χρονος τρόφιμος

02.12.2022 / 7:48
pateras-antonios

Ο ανήλικος φέρεται να μιλά για τακτική σωματική κακοποίηση με ξυλοδαρμούς, τιμωρία και σωφρονισμό του στο περιβόητο «πράσινο κλουβί», καθώς και για συνθήκες εξαντλητικής εργασίας.

Με την προσεκτική μεθοδολογία ειδικών ερωτήσεων, οι ψυχολόγοι και αστυνομικοί ρώτησαν τον 15χρονο για την πιθανότητα σεξουαλικής κακοποίησής του, με τον νεαρό να μην επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, από τις απαντήσεις και τη στάση του, οι αστυνομικοί διέκριναν κάποιο φόβο, μια επιφυλακτικότητα και αρνητισμό, κάτι που μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ο 15χρονος μένει ακόμη στην ίδια δομή και ίσως επηρεάζεται ή φοβάται από τον περίγυρό του.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους εισαγγελικούς λειτουργούς και δεν αποκλείεται να εξεταστεί ξανά εκτός δομής, σε άλλο περιβάλλον, προκειμένου να υπάρξει μια άλλου είδους προσέγγιση, ενδεχομένως και άλλες απαντήσεις από το ανήλικο παιδί. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο παιδί, το υψηλόβαθμό στέλεχος της ΜΚΟ το είχε πάρει από εκεί για τουλάχιστον ένα μήνα, προκειμένου να τον συνοδεύσει σε ταξίδια του σε άλλες δομές, όπως επίσης και στο κεντρικό κτίριο του Κολωνού.

Για τον συγκεκριμένο ανήλικο γίνονταν αναφορές περί σεξουαλικής κακοποίησής του στην κατάθεση του 19χρονου, από τον οποίο ξεκίνησε η υπόθεση για τα τεκταινόμενα στην ΜΚΟ. Την περασμένη Παρασκευή, με νέα συμπληρωματική παραγγελία, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου ζητούσε την αναζήτηση και τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων ατόμων και, εφόσον διακριβωθεί η εμπλοκή ανηλίκων, να ληφθούν καταθέσεις τους ως ανήλικοι μάρτυρες, θύματα προσβολής προσωπικής και γενετήσιας ελευθερίας.

Στην ίδια παραγγελία, ο εισαγγελέας ζητούσε αυτοψία και φωτογράφιση του «πράσινου κλουβιού» που βρίσκεται στην αυλή της δομής της «Κιβωτού» στον Βόλο. Μέσα σε αυτό το «πράσινο κλουβί», σύμφωνα με δημοσιεύματα, κλείνονταν ανήλικοι για σωφρονισμό. Γι’ αυτό η Εισαγγελία Βόλου ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις πέντε ανήλικων παιδιών διάφορων ηλικιών, με την προϋπόθεση να διαμένουν αρκετό χρονικό διάστημα στη δομή, ώστε να καταθέσουν σχετικά με το «πράσινο κλουβί».

Κιβωτός του Κόσμου-π. Αντώνιος: Αποκλεισμένος από τις δομές

Εν αναμονή εξελίξεων βρισκόμαστε στην προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα για την Κιβωτό του Κόσμου», αφού οι εισαγγελείς ανηλίκων συνεχίζουν να λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις με γοργούς ρυθμούς, ώστε να καταλήξουν στο αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Χθες, ο 19χρονος που πρώτος κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από το ηγετικό στέλεχος της Οργάνωσης, έδωσε συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων, ενώ στους εισαγγελείς κατέθεσε επίσης και πρώην τρόφιμος σε δομή της οργάνωσης που βρισκόταν στην Ολλανδία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τελευταίος μίλησε για σωματική του κακοποίηση την περίοδο που διαβιούσε σε δομή της «Κιβωτού».

Παράλληλα, με διάταξη των δύο εισαγγελέων προβλέπεται η απομάκρυνση, ουσιαστικά, του ιερέα και των τριών ακόμα προσώπων που ελέγχονται για κακοποιητικές συμπεριφορές από την «Κιβωτό του Κόσμου». Η απόφαση αυτή, που έχει διάρκεια 90 ημερών, βασίζεται σε διατάξεις του Αστικού Κώδικα και σκοπό έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, την προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα