Κινητικότητα στο ΚΙΝΑΛ: Συνάντηση Θ. Μαργαρίτη με Γ. Παπανδρέου -Τι συζήτησαν

28.05.2021 / 10:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gap-margaritis.jpg

Κινητικότητα επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής, ενόψει της εσωκομματικής διαδικασίας και εκλογής ηγεσίας τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και της Γραμματείας της πολιτικής κίνησης Ανανεωτική Αριστερά, συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργο Παπανδρέου. Σημειώνεται ότι οι δύο συνιστώσες του ΚΙΝΑΛ συχνά συμπλέουν σε απόψεις σε πολλά θέματα.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μαργαρίτη, ο οποίος είχε ζητήσει συνάντηση από καιρό με τον Γ. Παπανδρέου, η οποία και πραγματοποιήθηκε τελικά την περασμένη Τρίτη, στο Ιδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου» στον Κεραμεικό, όπως πληροφορείται το iefimerida.gr.

Η συζήτηση ήταν σε καλό κλίμα και περιεστράφη γύρω από τις διεθνείς εξελίξεις στη σοσιαλδημοκρατία. Στο τραπέζι τέθηκαν οι νέες συνθήκες μετά την εκλογή Μπάιντεν στις ΗΠΑ και τη διεθνή αντιπαράθεση μεταξύ νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών πολιτικών επιλογών για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν εθίγη το εσωκομματικό ζήτημα και οι επικείμενες εκλογές. Ωστόσο, εκφράστηκε από πλευράς του κ. Μαργαρίτη η αγωνία της Ανανεωτικής Αριστεράς σε σχέση με τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και ιδίως το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, κάτι που άλλωστε αποτέλεσε και αντικείμενο συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία της συνιστώσας, χθες, Πέμπτη.

Από τη συζήτηση προέκυψε και σχετική ανακοίνωση της Ανανεωτικής Αριστεράς, η οποία απαντά σε μια τέτοια προοπτική, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μια εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία, που απευθύνεται για εκλογικούς σχεδιασμούς μονόπλευρα στο πιο κοντινό ακροατήριο, αυτό του ΠΑΣΟΚ, δεν ωφελεί το κοινό μας εγχείρημα για έναν σύγχρονο, ευρύ φορέα της Σοσιαλδημοκρατίας. Από αυτή την άποψη, η αντίληψη για ”επιστροφή” στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί ακύρωση της εντολής των διαδικασιών του 2017 και των συνεδρίων του ΚΙΝΑΛ. Η εμμονή στο παρελθόν, το άγχος για την ιστορική δικαίωση του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν από μόνα τους σχέδιο για το μέλλον. Δεν απευθύνονται στις νέες γενιές και στα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας. Το ΠΑΣΟΚ είναι βεβαίως η ατμομηχανή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, όμως με όλες τις δυνάμεις που το συγκροτούν θα οικοδομήσει έναν ανοιχτό σύγχρονο φορέα της Κεντροαριστεράς».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα