Κι η Πάτρα στο σενάριο για παράταση του lockdown έως στις 15 Μαρτίου

17.02.2021 / 20:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fa 5

Όλα δείχνουν ότι πάμε για παράταση του lockdown στην Ελλάδα, αλλά και ειδικότερα στην Πάτρα, αφού σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πέσουν τα κρούσματα στις περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινη ζώνη, όπως και η δική μας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανθρώπων που παρακολουθούν τα θέματα της δημόσιας υγείας από κοντά, η Πάτρα (και η Αχαία πιθανότατα) θα είναι μέσα στις περιοχές που θα συμπεριληφθούν στην παράταση των αυστηρών μέτρων, σε περίπτωση που τελικα όλα όσα ακούγονται για το σενάριο της 15ης Μαρτίου υλοποιηθεί.

Να ισχύσει, δηλαδή, ένα lockdown για δεκαπέντε μέρες ακόμα από αυτό που αρχικά έχει ανακοινωθεί. Ωστόσο, αν η Αχαία κατορθώσει και μέχρι τα τέλη του μήνα ρίξει τα κρούσματα στα 20 με 30 την ημέρα, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μια μικρή άρση κάποιων εκ των περιοριστικών μέτρων, χωρίς όμως κανείς να πει με σιγουριά ποια μπορεί να είναι αυτά. Είναι άλλωστε νωρίς ακόμα για συγκεκριμένες αποφάσεις.

Το σίγουρο είναι ότι το αυστηρό lockdown στην Πάτρα θα κρατήσει τουλάχιστον για δύo εβδομάδες ακόμα, έως στα τέλη του μήνα. Ανασταλτικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της διασποράς είναι οι οικογενειακές εστίες στις οποίες έχει εισχωρήσει ο ιός όπως φαίνεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Άλλωστε, σε πανελλήνιο επίπεδο ο ο ρυθμός των κρουσμάτων, σύμφωνα με αναλύσεις, αναμένεται να φτάσει τα 1.800 με 2.000 κρούσματα, στα μέσα Μαρτίου, ακόμα και σε συνθήκες lockdown. Κατά συνέπεια θα ήταν ρίσκο η επιστροφή στη μερική κανονικότητα, έστω και αν αυτή ήταν σταδιακή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα