Ρίο-Άγιος Βασίλειος: Κατατίθενται οι φάκελοι για το έργο

14.04.2024 / 20:00
ΡΙΟ-ΑΓΙΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΓΚΟΛΗ

 alexkogkolis@hotmail.com

Έως τις 14 Μαΐου θα παραλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τους φακέλους των εταιρειών για το έργο Ρίο-Άγιος Βασίλειος, ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, για να ακολουθήσει μία σειρά διαδικασιών, όπως η τεχνική αξιολόγηση, η βαθμολογία και οι οικονομικές προσφορές, βάσει όλων όσων προβλέπονται στους δημόσιους διαγωνισμούς. Από εκεί και πέρα, εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις από υποψήφιους αναδόχους -οι οποίες μπορεί να καθυστερήσουν την υλοποίησή του- έως το φθινόπωρο αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης, ούτως ώστε το έργο να ολοκληρωθεί σχεδόν 20 μήνες μετά.

Αφορά στην ανακατασκευή και διαμόρφωση όχι μόνο του παραλιακού δρόμου που ενώνει το Ρίο με τον Άγιο Βασίλειο, αλλά όλης της παραλιακής ζώνης, με στόχο να της δώσει λύσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη διάβρωση των ακτών, όπως και μια νέα πνοή, αναδεικνύοντας όλο το παραλιακό κομμάτι της περιοχής.

Το αντικείμενο του έργου

Η Α’ Φάση του έργου προστασίας και αποκατάστασης των παράκτιων υποδομών και των τμημάτων ακτής εντάσσεται στην ευρύτερη παράκτια ζώνη Ρίου και Ακταίου του Δήμου Πατρέων και αφορά στον οδικό άξονα της οδού Ποσειδώνος, από τη συμβολή της με την οδό Συρογιάννη έως την οδό Τραπεζούντος, σε μήκος περίπου 1.070 μ. και της οδού Ελευθερίας από τον ποταμό Σέλεμνο έως τη συμβολή της με την οδό Γεωργίου Παπανδρέου σε μήκος περίπου 1.450 μ. Δηλαδή συνολικά 2.520μ.

Τα κατασκευαστικά στοιχεία των προβλεπόμενων έργων προστασίας της ακτής από την διάβρωση συνοπτικά είναι:

• η κατασκευή πασσαλότοιχου σκυροδέματος και συστοιχία φρεατοπασσάλων, με εξωτερική θωράκιση

• η κατασκευή οδοστρώματος σε επιμέρους οδικά τμήματα, ανάπλαση των τμημάτων αυτών και εγκαταστάσεις για φωτισμό, επικοινωνίες ενσύρματες και ασύρματες

• η κατασκευή διάταξης τεχνητών ύφαλων, χαμηλής στέψης κατασκευών με διεύθυνση ανάπτυξης εγκάρσια προς την ακτογραμμή με εκκίνηση πλησίον της ακτογραμμής με συμπεριλαμβανόμενη την τεχνητή αναπλήρωση επιμέρους τμημάτων ακτής.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο φετινό καλοκαίρι, θα γίνουν κάποια «μπαλώματα» από τον Δήμο Πατρέων, προκειμένου η περιοχή να είναι προσβάσιμη για πατρινούς κι επισκέπτες.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος*

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα