Κατασκοπία: Δεκάδες μηνύματα για τις θέσεις πολεμικών πλοίων της Ελλάδας

03.10.2021 / 14:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gka 46

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του 53χρονου πρώην μάγειρα πλοίου και του 36χρονου γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο που κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Στην εισαγγελική πρόταση 32 σελίδων αποκαλύπτεται πλήθος ευρημάτων από τις έρευνες για τους δύο άνδρες που κατηγορούνται για τις πράξεις της υποστήριξης πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της προδοτικής κατασκοπείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Οι εκθέσεις αναφέρονται στις εκτεταμένες έρευνες που έγιναν στις ηλεκτρονικές συσκευές τους, που κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με την «Δημοκρατική» της Ρόδου, από το κινητό τηλέφωνο στο κινητό του 53χρονου μάγειρα προκύπτει πλήθος κλήσεων προς το κινητό του 36χρονου, ενώ σε τέσσερις κλήσεις το στίγμα του κινητού του ενεργοποιείται από κεραία στο Καστελόριζο.

Οι περισσότερες κλήσεις γίνονται λίγο πριν αναχωρήσει το πλοίο «ΣΤΑΥΡΟΣ», στο οποίο εργαζόταν ο 53χρονος, από το λιμάνι της Ρόδου. Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν επίσης και τέσσερις φωτογραφίες πλοίων του πολεμικού ναυτικού «από υψομετρική διαφορά, ώστε να είναι εμφανής ο εξοπλισμός και ο οπλισμός τους πάνω σε αυτά» αναφέρει η έκθεση.

Στα μηνύματα φαίνεται ότι οι δύο άνδρες κατέγραφαν και τις θέσεις των πλοίων. Σε μήνυμα που έστειλε ο 36χρονος στον 53χρονο ζητά διευκρινίσεις για το σκάφος P32:

– Το σκάφος Ρ32 δεν είναι ορατό στο σημείο. Είναι σωστός ο αριθμός;

– Δεν φαίνεται εντελώς επειδή είναι σκοτεινά, απαντά ο 53χρονος

Στη συνέχεια ο 36χρονος φαίνεται να ψάχνει στην επίσημη ιστοσελίδα του πολεμικού ναυτικού, προφανώς αναζητώντας το προαναφερόμενο σκάφος. Κατά το χρονικό διάστημα άρσης του απορρήτου, ήτοι από 1/10/2020 έως την 30/11/2020, οι δύο κατηγορούμενοι συνομιλούν μεταξύ τους 61 φορές, κάτι που αποδεικνύει ότι η παροχή πληροφοριών ήταν συνεχής.

Newsit.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα