Κανένα ελαφρυντικό για τον Μίχο, τη μητέρα της 12χρονης και τον «Μιχάλη» – Η απόφαση του δικαστηρίου

01.04.2024 / 14:50
mixos_ilias

Ανοίγει με την απόφαση που εκφωνήσε πριν από λίγο ο προεδρος της δίκης για την υπόθεση του Κολωνού ο δρόμος ώστε να επιβληθούν ακόμη και ισόβια στον Ηλία Μίχο.

Ειδικότερα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 55χρονο καταδικασθέντα, ενώ δεν αναγνώρισε ούτε και στη μητέρα της 12χρονης. Η τελευταία όμως έχει καταδικαστεί για εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος και ως εκ τούτου η αποφυλάκισή της αναμένεται να είναι άμεση.

Ακόμη ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε ούτε στον αποκαλούμενο “Μιχάλη”.

Η απόφαση για τον Μίχο και τον «Μιχάλη» ήταν ομόφωνη, ενώ για τη μητέρα ελήφθη κατά πλειοψηφία (6-1).

Στους υπόλοιπους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε «σύννομος βίος».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην χορηγηθούν ελαφρυντικά στο Μίχο λόγω των ειδεχθων πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε. 

Για τον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επίσης βασικό κατηγορούμενο στη δίκη του Κολωνού η εισαγγελέας ζήτησε επίσης να μην του χορηγηθεί κανενα ελαφρυντικό.

Τώρα για τη μητέρα της 12χρονης η εισαγγελέας φέρεται επίσης να πρότεινε τη μη χορήγηση ελαφρυντικών με το σκεπτικό ότι η πράξη της εκβίασης για την οποία καταδικάστηκε περιέχει απαξία, όπως επίσης και επειδή παραμελήσε την ανήλικη κόρη της.

Ακόμη για τους αποκαλούμενους «πελάτες» της ανήλικης που καταδικάστηκαν η εισαγγελέας φέρεται να τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ελαφρυντικού για  όσους έχουν άπαξ πράξη. Αντίθετα  για όσους έχουν αδίκημα κατ’ εξακολούθηση να ζήτησε να μην τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά.

Τέλος δεν αναγνωρίστηκε από την εισαγγελέα σε κανέναν καταδικασθέντα το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη ενώ για έναν καταδικασθέντα που φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας η εισαγγελέας ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα