Καλλιθέα: «Λουκέτο» στο κέντρο ειδικής αγωγής παιδιών ΑμεΑ – Δεν είχε καν άδεια

23.03.2023 / 11:26
ka 6

Στη σφράγιση του χώρου όπου λειτουργούσε το κέντρο ειδικής αγωγής της Καλλιθέας προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής, μετά το νέο περιστατικό έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ειδικότερα, μετά το συμβάν της Τρίτης, όπου ένα 11χρονο παιδί ΑμεΑ ακροβατούσε στο περβάζι τρίτου ορόφου χωρίς να το έχει υπό την επίβλεψή του κανένας, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.

Άμεσα η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τον υπεύθυνο λειτουργίας και τρεις υπαλλήλους του κέντρου, ενώ ειδοποιήθηκαν οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά (με αυτισμό και νοητική υστέρηση) και να τα μεταφέρουν σε άλλο κέντρο.

Στη συνέχεια, μετά τα δημοσιεύματα και την έκταση που πήρε το θέμα στον Τύπο, δόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής εντολή για έλεγχο στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη.

Όπως διαπιστώθηκε το «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών» λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη άδεια. Έτσι η περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε άμεση σφράγιση και επιβολή του ανώτατου προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου, ύψους 60.000 ευρώ.

Από το πόρισμα των ελέγχων προέκυψε σειρά παρατυπιών, με σημαντικότερη την παραπλάνηση των Αρχών και των πολιτών, καθώς τεχνηέντως η δομή χρησιμοποιεί τον τίτλο «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών», ενώ -εν τοις πράγμασι- λειτουργεί ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ, με βασικό στόχο την αποφυγή της διαδικασίας αδειοδότησης και των ελέγχων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα