Καλάβρυτα: Τίμησαν την Αγία Άννα στο γραφικό ξωκλήσι – ΦΩΤΟ

09.12.2022 / 15:38
agia anna 2

Την Αγία Άννα τίμησε σήμερα 9 Δεκεμβρίου, το Σκεπαστό, με πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τέλεσαν στο γραφικό εξωκλήσι της Αγίας Άννης, ο Αρχιμανδρίτης εκ Σκεπαστού Ανδρέας Δημητρίου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων και εφημέριος Σκεπαστού πρ. Χρήστος Μπίρμπας, συνοδεία του Διακόνου Θεόδωρου Γεωργακόπουλου και ιεροψάλτη τον ιερομόναχο Γερμανό.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δέηση εις ανάμνηση των γεγονότων της 9ης Δεκεμβρίου 1943.


Η εκκλησία της Αγίας Άννας, βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία, στην αρχή του δρόμου από Καλάβρυτα προς Σκεπαστό. Στις 29-11-1943 οι Γερμανοί βομβάρδισαν το Σκεπαστό. Στον τοποθεσία “ανεμόμυλος” που βλέπουμε δίπλα στο πάρκο της Αγίας Αννας, στις 09-12-1943, ημέρα εορτής της Αγίας Αννας, τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής συγκέντρωσαν 306 αμάχους άνδρες με σκοπό, όπως φαινόταν, να τους εκτελέσουν. Τελικά όμως μετά από μία σύντομη ομιλία τους άφησαν ελεύθερους. Οι κάτοικοι του Σκεπαστού, μετά και το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων στις 13-12-1943, θεώρησαν το γεγονός ώς βοήθεια της Αγίας, και έχτισαν προς τιμή της στις 05-11-1953 την εκκλησία που βλέπουμε.
Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νασιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Φλογεράς, ο Αντιδήμαρχος κ. Ζησιμόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαγκαφάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μπάλιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, η Πρόεδρος κα Γιαννακαρίου και μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού και πολλοί άλλοι.

ΠΗΓΗ: kalavrytanews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα