Παρασκευή, 15.01.2021, 2:49 πμ

Καλάβρυτα: Οι ξενοδόχοι ζητούν από τον δήμαρχο να τους απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη

22.12.2020 / 22:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κο 89

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι Ξενοδόχοι των Καλαβρύτων, που έχουν αναγκαστεί να διακόψουν την λειτουργία των καταλυμάτων τους – όχι με κρατική εντολή αλλά εξαιτίας της απαγόρευσης των μετακινήσεων και του λουκέτου καταστημάτων και του Χιονοδρομικού – προσπαθώντας να κερδίσουν κάτι, οικονομικά, απ’ όπου κι αν αυτό προέρχεται, μήπως και περισώσουν κάτι.

Παρότι, στο πρώτο λοκντάουν, δεν προέκυψε κάποια ιδιαίτερη διευκόλυνση από τον Δήμο Καλαβρύτων, τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή να ζητήσουν την συνδρομή του, ώστε ο κλάδος – ως πληττόμενος – να απαλλαγεί από τα μικρά, πλην όμως πλέον υπολογίσιμα δημοτικά τέλη, αφού και ο νόμος το επιτρέπει.

Μετά από συζήτηση που είχαν μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων, απέστειλαν επιστολή στον δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο, μέσω της οποίας μεταφέρουν το παραπάνω αίτημα, βασίζοντας την προσδοκία για ικανοποίησή του στην παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας τους.

Η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των λογαριασμών του ρεύματος, από το Νοέμβριο και μέχρι να επαναλειτουργήσουν, μπορεί να φτάνει σε πολλούς μέχρι και 350 ευρώ το μήνα, κάτι που ετησίως φτάνει τις 4.000 και 5.000 ευρώ!

«Δεν βλέπω τον λόγο να μην το κάνει, αφού μπορεί, από την στιγμή που και πληττόμενοι είμαστε, και άλλοι Δήμοι το έχουν εφαρμόσει» λέει στην «Π» ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Δαφαλιάς.

 «Ευελπιστούμε σε θετική ανταπόκριση του δημάρχου και γενικά του δημοτικού συμβουλίου. Να βάλουν νόμιμη πλάτη κι αυτοί, για να μπορέσουμε την επόμενη μέρα να μείνουμε όρθιοι από την οικονομική λαίλαπα, που όμοιά της δεν έχουμε ξαναβιώσει επιχειρηματικά» λέει ο Κ. Δαφαλιάς.

Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ