«Καμπανάκι» από Κοντοζαμάνη: Στο… κόκκινο οι ΜΕΘ Covid-19 στην Αττική

19.02.2021 / 20:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κα 7

 Με όχι τόσο φωτεινούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για covid-19 στην Αττική ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, βρίσκονται στο «κόκκινο».

Παρόλα αυτά, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η όποια πίεση υπάρχει στο σύστημα υγείας θα αντιμετωπιστεί, καθώς υπάρχει προετοιμασία και σχέδιο σε εξέλιξη. Πρόσθεσε ότι υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός που υλοποιείται, όπου προβλέπεται και η λειτουργία νέων κλινών σε ΜΕΘ. Ειδικότερα τις επόμενες ημέρες προστίθενται 38 νέες κλίνες στην Αττική.

Επίσης, τόνισε την πεποίθηση ότι η πίεση στις ΜΕΘ θα εκτονωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς παρατηρείται μια σταθεροποίηση όσον αφορά τον κυλιόμενο μέσο όρο των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Τον τελευταίο χρόνο σημείωσε ενισχύθηκε το ΕΣΥ, τόσο οικονομικά όσο και με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στις ανάγκες που προέκυψαν κατά την πανδημία.

«Δύο μήνες πριν την επίσημη έναρξη της πανδημίας, η χώρα μας ξεκίνησε την προετοιμασία της», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζοντας ότι «το σημαντικό είναι ότι δημιουργήσαμε μία παρακαταθήκη».

Μετά το τέλος της πανδημίας «θα συνεχίσουμε με γρήγορους ρυθμούς να ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται το ΕΣΥ έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα