Κ. Καραμανλής: Στη δεύτερη φάση ο διαγωνισμός του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη

22.01.2021 / 11:47
kostas-ax-karamanlis

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα έγινε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υλοποίηση του μεγάλου οδικού έργου Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, κόστους 180 εκατομμυρίων ευρώ, που θα κατασκευαστεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Κώστας Καραμανλής ενέκρινε με απόφασή του το τεύχος πρόσκλησης της β’ φάσης του διαγωνισμού για τη «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, με Σ.Δ.Ι.Τ.».

Σε συνέχεια του αποτελέσματος της Α΄ Φάσης, προκρίθηκαν στη Β’ Φάση όλοι οι Υποψήφιοι που κατέθεσαν Φάκελο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος: Άβαξ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, Intrakat, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία Acciona Concesiones – Μυτιληναίος.

Στο πλαίσιο της προτεινόμενης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης θα υλοποιήσει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση της Εθνικής Οδού Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, συνολικού μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει τα ακόλουθα διακριτά τμήματα: Το τμήμα Καλαμάτα-Ριζόμυλος μήκους 16,4 χλμ., το τμήμα Ριζόμυλος-Πύλος μήκους 25,7 χλμ. και το τμήμα Πύλος-Μεθώνη, μήκους 7,9 χιλιομέτρων.

Τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου με τους 5 συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό, ώστε το καλοκαίρι να κατατεθούν οι προσφορές και εντός του 2021 να υπάρχει ανάδοχος για το έργο.

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, η Πελοπόννησος υπήρξε προτεραιότητά μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης. «Με το έργο αυτό, στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το οδικό δίκτυο της περιοχής, προσφέροντας ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον τόπο. Γιατί στο υπουργείο Υποδομών μας αρέσει να μιλάμε με τα έργα μας και πλέον τα αποτελέσματα της δουλειάς μας αρχίζουν να γίνονται ορατά».


Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα