Παρασκευή, 28.01.2022, 8:58 μμ

Ιτιές: Σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη – Συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα – ΦΩΤΟ

04.12.2021 / 19:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
????????????????????????????????????

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής, σύσκεψη στην περιοχή των Ιτεών, με την παρουσία δεκάδων κατοίκων.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και τις διεκδικήσεις από τις Κυβερνήσεις και τις Περιφερειακές Αρχές των υποδομών και των έργων που είναι απαραίτητα κι έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού από τις φυσικές καταστροφές.


Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι η Δημοτική Αρχή στον προϋπολογισμό του 2022 θα προβλέψει μειώσεις και ελαφρύνσεις των τελών για τους πληγέντες.
Οι κάτοικοι ενημέρωσαν το Δήμαρχο για τις ζημιές που υπέστησαν τα σπίτια και τα καταστήματα και για τις ανάγκες που υπάρχουν.
Στο τέλος της σύσκεψης, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων που έχουν υποστεί τις καταστροφές, η οποία σε κοινή δράση με τη Δημοτική Αρχή θα διεκδικήσουν:
Να δοθούν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση οι αποζημιώσεις στο 100%, για όλες τις ζημιές σ’ εκείνους που επλήγησαν.
Να δοθεί από την κυβέρνηση η αναγκαία χρηματοδότηση στο Δήμο για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις υποδομές του.
Να κατασκευαστούν -χωρίς άλλη καθυστέρηση- τα απαραίτητα έργα για την προστασία της παραλιακής ζώνης από τη διάβρωση και τα υπόλοιπα αντιπλημμυρικά έργα.
Χρηματοδότηση από το κράτος και πρόσληψη εργαζομένων, για την ολοκληρωμένη προστασία και πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα