Παρασκευή, 3.02.2023, 6:38 πμ

Ήταν όλοι εκεί για τον Διονύση Σιμόπουλο – Το όνομά του θα δοθεί στο Πλανητάριο Πύργου

05.12.2022 / 13:25
simopoulos dionisis

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση, όλων όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση που έγινε το απόγευμα του Σάββατου, στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου και ήταν αφιερωμένη στον πρόσφατα εκλιπόντα Ηλείο Αστροφυσικό και επίτιμο Διευθυντή του Ευγενιδείου Ιδρύματος Διονύση Σιμόπουλο.
Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ν. Ηλείας και με τη σύμπραξη του 1ου Γυμνασίου Πύργου, αλλά και πλήθους επιστημονικών συλλόγων.
Ήταν ένας μικρός φόρος τιμής στον Διονύση Σιμόπουλο, σε μια προσωπικότητα με παγκόσμια επιστημονική ακτινοβολία, που αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς.
Έναν απλό, φιλικό χαρακτήρα που τον διέκρινε η ευγένεια, το ήθος και η ακεραιότητα του χαρακτήρα του και ήταν πάντα περήφανος για την γενέτειρά του, τον Γρύλλο και γενικότερα την Ηλεία, που επισκεπτόταν συνεχώς και συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις, που αφορούσαν την αστροφυσική και όχι μόνο.


Ο Διονύσης Σιμόπουλος είχε τεράστιο επιστημονικό, συγγραφικό και δημιουργικό έργο, διαδίδοντας τα μυστικά του Σύμπαντος σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην περιοχή μας.
Επίσης ήταν αγαπητός και στην μεγάλη Προσκοπική οικογένεια και τόνιζε πάντα την θετική επιρροή που είχε στην διάρκεια της ζωής του. Μάλιστα είχε τιμηθεί με το Ανώτατο Παράσημο του ”Αργυρού Φοίνικα”.
Η εκδήλωση ήταν υπό την Αιγίδα του Δήμου Πύργου, που με το όνομα του σπουδαίου Αστροφυσικού θα ονομάσει το υπό ίδρυση Πλανητάριο Πύργου.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (για την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας), με τον κ. Γιώργο Μπίρμπα (διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Πύργου), ο Ηλειακής καταγωγής Πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Ανδρέας Μπουντουβής, και ο Επ. Καθηγητής, Τμήματος Φυσικής του Παν/μίου της Θεσσαλίας, κ. Γιώργος Βελντές, ενώ χαιρετισμό έκανε ο κ. Κωνσταντίνος Τάτσης, Αντιπρόεδρος Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ως εκπρόσωπος του.


ΠΗΓΗ: patrisnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα